id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored LinksPakej Perkahwinan 2019 - 2020

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 ~ Price : MYR 0


15 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Business & Industrial
Update : 07-11-2018
Follow Us :
Location : SelangorPakej Perkahwinan 2019 - 2020


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej Perkahwinan 2019 - 2020

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020  | 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 | Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

 

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax untuk pakej perkahwinan lengkap 2018,2019 dan 2020.Harga pakej lengkap perkahwinan mampu milik di sediakan oleh Event Wedding & Catering termasuk dewan di sediakan untuk pilihan anda. Majlis Dari Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 

 
 

PAKEJ NIKAH SERENDAH RM 5000 !!!
PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN :-

1. DEWAN NIKAH BERHAWA DINGIN
2. 1 SET MINI PELAMIN NIKAH
3. SET AKAD NIKAH
4. KATERING
5. STAFF SERVIS 
6. MEJA/KERUSI BERSARUNG
7. STATION BUFFET TETAMU
8. PA SYSTEM
9. TEMPAT LETAK KERETA YANG MUDAH
10. SURAU (LEV 1 – P/ LEV 2 – L)
11. TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DITINGKAT 1
12. PERCUMA FOTOGRAFI

PERCUMA
SET AKAD NIKAH
PHOTOGRAHER 1 MAIN SHOT

*TOK KADI JURU NIKAH SEDIAKAN

 
 

Pakej Perkahwinan 2018,2019,2020 yang di sediakan,  Pakej Perkahwinan Murah, Pakej Mampu Milik, Pakej Bajet, Pakej All In One menjadi tatapan pilihan anda.

 
 

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Whether you are planning a grand-scale, formal affair or an intimate and relaxed ceremony with your nearest and dearest, our dedicated Wedding Coordinators are on hand throughout the planning process to ensure that your dream day turns into a reality.

 

LIST PAKEJ LENGKAP

 
 

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

  1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP

  2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN

  3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI

  4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG

  5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN

  6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS

  7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN

  8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING

  9. MEJA KEK

  10. MEJA DOORGIFT

 

Pelbagai Pakej Pilihan Perkahwinan, Kami Menawarkan Dari Majlis Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 
 
 

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin.. 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

 


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR00

23 clicks

Skincare Terbaik Untuk Lelaki Dan Wanita Ohana

MYR25

18 clicks

Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118

MYR175

123 clicks

Buang Kolesterol Punca Jantung Tersumbat I Ubatjantung.com

MYR139

318 clicks

Lemonex Penang

MYR4800

108 clicks

Catering Soft Icecream~ Negeri Sembilan | 0196025642

MYR0.00

12 clicks

Panduan Memilih Produk Besarkan Payudara

MYR139

158 clicks

Lemonex Petua Untuk Nak Kuruskan Badan

MYR139

267 clicks

Lemonex Kedah

MYR30

24 clicks

Imaan Suci Wipes

MYR0.00

27 clicks

Pink Lady Merapatkan Kembali Miss V Longgar

MYR1

117 clicks

Fb Pages Niaga - Farila Bistri Enterprise

Sponsored Links

Tag Cloud

Pink Lady Merapatkan Kembali Miss V Longgar Brownies Kedut Nutella Sedap Soloco - Coklat Untuk Lelaki Gagah Negeri Sembilan Lemonex Online Paling Mujarab Untuk Kurus Medical Card Terbaik | Aia Takaful | 0183686710 Chocodaps Coklat Sedap Alami Residensi Shah Alam Address Losyen Kecilkan Lengan Effenzee Myracle 601111983461 Wedding Venues & Halls Mtissh Enterprise Harga Produk Nurraysa Negeri Sembilan Syampu Untuk Rambut Gugur I 60197549839 Mesin Soft Icecream Mudah Alih Murah | Kelanajaya 0196025642 2 Sty Terrace House Bukit Beruntung Untuk Dijual 2017 Blinq Beau Powder Lulus Kkm I 60126764118 Hot And Cold Water Tap|67430250 Sakit Jantung, Stroke & Cuci Salur Darah I 012-678 3153 Kuruskan Badan Dengan Lemon | +60137443815 Buy Online Gum Arabic Yang Bermutu Tinggi Pantang Larang Lemonex Online | +60137443815 Pudarkan Parut Jerawat Aktif Cuci Salur Darah Utk Jantung | Ubatjantung.com | 60192029972 Wedding Guest Book Most Profitable Woodworking Projects To Build And Sell Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Bantal Aniqma Rahsia Tidur Lena Shampoo Santan Myhomelab - 0134954585 Minyak Ommey Nr Herba Jantung Sihat & Kuat | Ubatjantung.com | 60192029972 Idcc Convention Center Package Wedding Karya Residensi Kota Raja Daily Car Rental With Driver In Kuala Lumpur Bengkung Berzip Mak Kuntum Express Original 60179718976 Medical Card Ubat Mati Pucuk Kerana Kencing Manis I +60137443815 Lentik Dara Original|detoks Selamat|+601111983461 Madu Asli Kelulut Al Raisha I 60126764118 Kecutkan Cyst Dan Fibroid Tanpa Pembedahan I 60126764118 Detoks Paling Berkesan|lentik Dara|kkm|halal|+601111983461 Hibah - Pengertian Dan Kelebihannya By Liyana Hasim Krim Lutut Doxtejoint Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat Worldwide Recognised Herbs | Ubatjantung.com Kulit Putih Glowing Lemonex Advance Nak Kurus Cepat Dan Sihat "ubat" Gout Paling Berkesan 0169037483 Damansara Selangor "agent - Artlax Go Out" Cara Pengambilan Pink Lady | +60137443815 Supermom Bestseller Lemonex - Cara Nak Kurus Dengan Cepat Dan Berkesan Dewan Perkahwinan Idcc Event Wedding & Catering Pembekal Jus Air Minuman Untuk Vending Machine 4 Agen Lentik Dara Diperlukan |selamat|lulus Kkm Kota Marudu Meeranam Queen Bee 0134420887 01158365626 Property Km | Sifu Google Id4u Definition Of Debit Card Pokok Bunga Anthuriums Untuk Di Jual Selangor Homestay Langkawi 4 Bilik Berdekatan Pantai Cenang "episor" Ubat Kuat Laki-laki Secret Correa Kolesterol Tinggi Pembunuh No 1 Di Dunia I 0163299147 Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Sah | 0162028456 Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Pudar & Hilangkan Masalah Parut Dengan Pink Lady Rumah Murah Kuala Krai Kampung Belanga I 0132620681 Penawar Sakit Sendi Jus Tigas +601111983461 Ubat Lelaki Tahan Lama Lemonex - Ubat Kurus Paling Laris Di Malaysia I +6037443815 Set Bersalin Dan Bengkung Paling Murah Terbaik Berkualiti Lemah Syahwat Beli Kasut Lelaki Baru Kuantan Diet Untuk Kurus Dengan Cepat Lemonex Cegah Serangan Jantung Dan Stroke | 0192029972 Forea Foundation | Magic Foundation 601111983461 Berry Jaga Kkm 601111983461 Secret Correa Pasir Gudang Ubatjantung.com | Pilihan No. 1 Dunia | 60139809972 Improve Blood Circulation | Ubatjantung.com | 60192029972 In3tree Facebook Nona Roguy Shah Alam Resepi Biskut Raya 2018 Jus Tigas Miri 601111983461 Hijama Bekam Melaka Elak Serangan Jantung | 0139809972 60196025642 | Shampoo Bidara Drmz | Subang Jaya Portable Steam Sauna Saunaku +601111983461 Pink Lady Body Perfection Sarawak Sabah Pearls Testimoni Secret Correa Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle+601111983461 Daun Semambu Ubat Chickenpox|cacar Air-0197375010 Jus Tigas Singapore 601111983461 Residensi Alami Program Jom Hidup Sihat Lemonex - Ubat Kurus Paling Mujarab Di Brunei | +30137443815 Harga Kunyit Zilla 0105428584 Selfie Doll Foundation Magic Oxy Bubble Skincare | 0166466679 | Setapak Jaya Selulit Makin Halus Dan Rata | Testimoni Effenzee Sabun Nurraysa Beauty Skincare | Negeri Sembilan Cara Menangkap Lipas Dan Cicak Dalam Rumah Dan Kereta Lokasi Menawan Untuk Majlis Tunang | 0172578101 Ubat Kurus Cepat Berkesan I+60126731910 Pembekal "kerusi Urut Layan Diri" One Say Heart 1 Kuat Tenaga & Imunisasi Badan I 012-678 3153 Improve Microcirculation | Ubatjantung.com | 60192029972 Cegah Kanser Ovari Dengan Berkesan I 60126764118 Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Krim Malam Untuk Jeragat Lemonex Ori Vs Fake Hibah Wakaf Bersama Takaful Ikhlas I 0192625146 Jus Pembersih Usus Effenzee Sarawak +601111983461 Losyen Kurus Sejuk Paling Berkesan Effenzee +601111983461 Beli Sabun Dar Key Residensi Alami Soloco - Ubat Tahan Lama Dan Besar Karya Residensi Kampung Jawa Penapis Air Cuckoo 01152052055 Secret Correa Coffee Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Mycybersale 2017 Lazada Sales 9 To 13 Okt 2017 Jamu Selamat Bebas Dadah I 60126764118 Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle|resdung|bengkak|parut Lotion For Golfers Buy Online "petua Berkesan Menghilangkan Sakit Gout" Losyen Putihkan Kulit Ohana +601111983461 Penapis Air Terbaik Cod Tart Nenas Putrajaya | 01132021048 2 Week Diet And Exercise Program Lemonex Ubat Kurus Super Slim Di Perak Karya Residensi Kota Raja E-book Islamic Murah Cod Putrajaya I 016 3299 147 Losyen Bakar Lemak Sejuk Effenzee Myracle |+601111983461 Langkah Pencegahan Awal Daripada Kanser I 60126764118 Pembersihan & Rawatan Ac Duct Hvac Hospital & Bangunan 17 Antimicrobial Treatment & Services For Hospitals & Offices 3 Episor-ubat Sakit Lutut Online Murah Mujarab Tasly Kapsul Danshen Plus Web Anugerah Herbs Cara Hilangkan Cyst Payudara I 60126764118 V1 Fuel Booster Jimat Minyak 0139809972 Heat Treatment Services In Malaysia | 60137213013 Ubat Keputihan Pure Vgins 601111983461 Cara Mengatasi Uban Agar Tidak Tumbuh Lagi Hair Serum Madu Asli Kelulut Al Raisha I 60126764118 Sakit Sendi Ibujari Kaki Kanan I 601132199607 Resepi Biskut Raya 2018 Bekam Termurah Di Melaka Episor-cara Hilangkan Sakit Lutut Pink Lady Body Perfection Negeri Sembilan Kemensah Tanah Dijual

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular