id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored LinksPakej Perkahwinan Selangor

Pakej Perkahwinan Selangor ~ Price : MYR 0


15 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Business & Industrial
Update : 07-11-2018
Follow Us :
Location : SelangorPakej Perkahwinan Selangor


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej Perkahwinan Selangor 

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020  | 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Selangor

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 | Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019 Selangor

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

 

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax untuk pakej perkahwinan lengkap 2018,2019 dan 2020.Harga pakej lengkap perkahwinan mampu milik di sediakan oleh Event Wedding & Catering termasuk dewan di sediakan untuk pilihan anda. Majlis Dari Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 

 
 

PAKEJ NIKAH SERENDAH RM 5000 !!!
PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN :-

1. DEWAN NIKAH BERHAWA DINGIN
2. 1 SET MINI PELAMIN NIKAH
3. SET AKAD NIKAH
4. KATERING
5. STAFF SERVIS 
6. MEJA/KERUSI BERSARUNG
7. STATION BUFFET TETAMU
8. PA SYSTEM
9. TEMPAT LETAK KERETA YANG MUDAH
10. SURAU (LEV 1 – P/ LEV 2 – L)
11. TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DITINGKAT 1
12. PERCUMA FOTOGRAFI

PERCUMA
SET AKAD NIKAH
PHOTOGRAHER 1 MAIN SHOT

*TOK KADI JURU NIKAH SEDIAKAN

 
 

Pakej Perkahwinan 2018,2019,2020 yang di sediakan,  Pakej Perkahwinan Murah, Pakej Mampu Milik, Pakej Bajet, Pakej All In One menjadi tatapan pilihan anda.

 
 

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Whether you are planning a grand-scale, formal affair or an intimate and relaxed ceremony with your nearest and dearest, our dedicated Wedding Coordinators are on hand throughout the planning process to ensure that your dream day turns into a reality.

 

LIST PAKEJ LENGKAP

 
 

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

  1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP

  2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN

  3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI

  4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG

  5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN

  6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS

  7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN

  8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING

  9. MEJA KEK

  10. MEJA DOORGIFT

 

Pelbagai Pakej Pilihan Perkahwinan, Kami Menawarkan Dari Majlis Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 
 
 

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin.. 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

 
<


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR100

23 clicks

Ubi Jaga Kempis Perut +6011111983461

MYR1

72 clicks

Resepi Biskut Raya 2018

MYR60

352 clicks

Singkirkan Asid Urik | 01120960364

MYR80

277 clicks

Rawatan Masalah Mata L 0195125262

MYR1

69 clicks

Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681

MYR0

685 clicks

Langkawi "property"

MYR0

73 clicks

Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Setiawangsa | 0162028456

MYR139

212 clicks

Testimoni Lemonex Paling Latest

MYR0

15 clicks

Pembekal "phytax" Jus Minuman Kesihatan "phytax" Malaysia 3

MYR70

8 clicks

Pusat Terapi Bekam Darah Dan Bekam Angin Murah Di Johor

MYR60

218 clicks

Ubat* Gout*

Sponsored Links

Tag Cloud

Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Cara Ubat Kanser Payudara Kereta Sewa Damansara Murah | 013 612 6060 Jam Tangan Arth Murah +60177486966 "jana" Pendapatan Di Internet Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Paling Berkesan Produk Kurus Lelaki Paling Berkesan 2018 601111983461 Careers - Real Estate Negotiator / Ejen Perunding Hartanah Beli Rumah Murah Kuala Krai Karya Residensi Price Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Taxi Kudat Harga Set Kurus Dengan Lemonex Set Bersalin Dan Bengkung Paling Murah Terbaik Sabah Kitchen System Cleaning & Treatment Services In Malaysia 3 Soloco Online - Tahan Lama Dan Bertenaga I +60137443815 Madu Asli Kelulut Al Raisha I 60126764118 Peluang Kerjaya Business Partner Executive Takaful Ikhlas Secret Correa Johor Losyen Kurus Sejuk Paling Berkesan Effenzee +601111983461 Lentik Dara|kurus|lemak Hilang|cantik +601111983461 Alami Residensi Shah Alam Address Pakej Kahwin & Pelamin 0172578101 Ubat Gout ^ Herba Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Buat Duit Tanpa Modal 2018 Limaosin Car Rental Selangor | Kereta Sewa Ku Ubi Jaga | Ubat Kempis Perut Lelaki|ubat Kuat +601111983461 Bengkung Express Super Zip | +6019-6638126 Testimoni Lentik Dara|+601111983461 Useful Gifts For Parents | Florida | Usa Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Ubi Jaga Original | Kurus | Tenaga || +601111983461 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Laman Jasmine Kampung Lombong Perak I 0132620681 Lasenda Foundation Pasti Memuaskan Hati Anda Secret Correa Johor Bahru Karya Residensi Kota Raja Sungai Buloh Kereta Sewa | 013 612 6060 Danshen Plus Buang Kolestrol | 0139809972 Suplemen Untuk Dapatkan Payudara Yang Tegang, Montok & Anjal Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Ubat Batu Karang Terbukti Berkesan| Subang Jaya | 0123814228 Ubat Sakit Lutut Kiri Bekam 0149758033 Rawat Eczema Cara Selamat | Kelana Jaya | 0196025642 Kandungan Dalam Suppliment Minda Int3tree I 601132199607 Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Cara Kurus Dengan Lemonex | +60137443815 Cara Putihkan Kulit Dengan Cepat Cinderella +601111983461 Cara Melembabkan Wajah Yang Kering Dan Kusam Alat Mainan Kanak-kanak Murah "mainan Telur" I Hatchimals Lentik Dara Johor Bahru Ubat Tahan Lama Episor Online Keputihan Warna Hijau Supplement Ibu Hamil Ubat Kurus Paling Berkesan 2018 +601111983461 Buy Halal Ubat Kuat Soloco Chocolate Di Singapura Berhasil Kurus Dengan Lemonex Di Miri Mens Scented Body Lotion | Umz Blooms Harga Diskaun Ubat Kuat Episor I +60137443815 Lemonex Ubat Kurus Cambogia Ejen Kuihraya 2018 Kolesterol Tinggi Pembunuh No 1 I 0163299137 Nak Kecutkan Cyst I 60126764118 Ubat Sakit Lutut Yang Paling Mujarab " Jubah Balqis " Losyen Kurus Berkesan Runcingkan Dagu +601111983461 Testimoni Ekzema Teruk Karya Residensi Kg Jawa Nasal Aspirator By Mommyhana | +6019-6638126 Losyen Kurus Sejuk Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Pansulin Adalah Satu-satunya Minuman Kesihatan Filem Fast Furious 8 1080p | Malay Subtitle | Rm5 Usb Mpeg Rumah Untuk Dijual Area Shah Alam Forea Foundation | Magic Foundation 601111983461 Lemonex - Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Johor Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Dengan Herbalife Pink Lady Body Perfection Jus Kurus Paling Berkesan Lentik Dara +601111983461 Ubat Kurus Paling Berkesan Lulus Kkm Effenzee +601111983461 Bebas Hutang Anda!!! Dengan Berniaga Aiskrim | 0196025642 Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Pembekal "madu Kelulut Asli" Terlaris Malaysia +60173387920 Soloco Chocolate Candy Area Alor Gajah Best Freehold Condo In Malaysia Tasly Malaysia Products Pembekal Bumiputera "jus Minuman Terbaik" Di Malaysia Pemborong Tuala Hotel Termurah I 60126764118 Membesarkan Payudara Cara Semulajadi Lemonex Malaysia Price Smart Lotion | Losyen Kurus Sejuk | Effenzee 601111983461 Kopi Lawan Penyakit Plus Garlic (1set)area Petaling Jaya Ubat Cuci Darah Hilangkan Kebas Kaki I 0139809972 Medical Card Terbaik | Aia Takaful | 0183686710 Banglow Bukit Beruntung Untuk Dijual Perkahwinan Dalam Dewan Pakej Resepi Biskut Raya 2018 Teknik Bisnes Ebay | Video Bisnes Ebay Lengkap 2018 Improve Microcirculation, Cuci Salur Darah | 60135565448 Lemonex Cara Cepat Turunkan Berat Badan Secara Alami Set Bersalin Terbaik Murah Berkualiti Perlis | 01110726281 “artlax Go Out – Ubat Gout 100% Herba” Produk Putihkan Kulit Muka Cinderella 601111983461 Serum Muka Untuk Kulit Kering I 60126764118 Mum Cookies Order Coklat Chip Resepi Biskut Nestum I 0132620681 Kencing Manis Apa Kelebihan Simpan Emas Di Public Gold Rahsia Uber Terbongkar Jana Pendapatan Di Rumah Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 Lemonex Petua Kuruskan Badan Dan Perut Buncit Bengkung Express Free Saiz 5 In 1 (s,m,l,xl,xxl) Harga Jus Kurus Viral Lentik Dara|kurus|cantik +601111983461 Punca Jantung Tersumbat Angin Ahmar I 0163299137 Pink Lady Body Perfection Mujarab Jus Untuk Sakit Sendi Lutut Berkesan Jus Tigas +601111983461 Pakej Catering Aqiqah Of Little Girls Kereta Sewa Myvi Sungai Buloh | 019 782 0707 Untuk Jual Tanah 6 Ekar Puncak Alam Selangor Aura Pelaris Kedai I Aura Mawar Mtg I 01124205867 Emas Public Gold Tasly Danshen Plus Capsule 4 Bottles Lemonex Cara Diet Cepat Turunkan Berat Badan Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak V1 Fuel Booster Jimat Minyak 0139809972 Servis Runner Kl Hingga Seremban Cara Membuat Ratting Web Tinggi Kenapa Perlu Ada Takaful I "income Protection" Harga Kuih Raya Di Pasaran 0192625146 Cara Lemonex Kuruskan Badan Semasa Berpantang Beli Borong Instant Shawl Hazika 2 Muka Bengkung Untuk Saiz Besar Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Cuci Longkang Kasi Power | Ubatjantung.com | 0192029972 Harga Toyota Hiace Sewa | 013 612 6060 Kecutkan Cyst Dan Fibroid Tanpa Pembedahan I 60126764118 Lemonex Advance Petua Untuk Kuruskan Badan Ubat Sakit Lutut No1 Di Kota Tinggi Masalah Perut Buncit ? Secret Correa Kan Ada Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|0103200125 Mau Kurus Dengan Cepat Losyen Bakar Lema Kesan Cepat Effenzee Myracle +601111983461 Pink Lady Body Perfection Testimoni Negeri Sembilan Buy Online Cuckoo Diperlukan 01152052055 Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Losyen Mustajab Vs Effenzee Myracle +601111983461 Karya Residensi Pkns Subang Bestari Bungalow Aloe Vera Minum

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular