id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored LinksPakej Perkahwinan Selangor 0172578101

Pakej Perkahwinan Selangor 0172578101 ~ Price : MYR 0


15 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Business & Industrial
Update : 07-11-2018
Follow Us :
Location : SelangorPakej Perkahwinan Selangor 0172578101


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej Perkahwinan Selangor 0172578101

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020  | 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Selangor 0172578101

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 | Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019 Selangor 0172578101

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

 

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax untuk pakej perkahwinan lengkap 2018,2019 dan 2020.Harga pakej lengkap perkahwinan mampu milik di sediakan oleh Event Wedding & Catering termasuk dewan di sediakan untuk pilihan anda. Majlis Dari Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 

 
 

PAKEJ NIKAH SERENDAH RM 5000 !!!
PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN :-

1. DEWAN NIKAH BERHAWA DINGIN
2. 1 SET MINI PELAMIN NIKAH
3. SET AKAD NIKAH
4. KATERING
5. STAFF SERVIS 
6. MEJA/KERUSI BERSARUNG
7. STATION BUFFET TETAMU
8. PA SYSTEM
9. TEMPAT LETAK KERETA YANG MUDAH
10. SURAU (LEV 1 – P/ LEV 2 – L)
11. TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DITINGKAT 1
12. PERCUMA FOTOGRAFI

PERCUMA
SET AKAD NIKAH
PHOTOGRAHER 1 MAIN SHOT

*TOK KADI JURU NIKAH SEDIAKAN

 
 

Pakej Perkahwinan 2018,2019,2020 yang di sediakan,  Pakej Perkahwinan Murah, Pakej Mampu Milik, Pakej Bajet, Pakej All In One menjadi tatapan pilihan anda.

 
 

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Whether you are planning a grand-scale, formal affair or an intimate and relaxed ceremony with your nearest and dearest, our dedicated Wedding Coordinators are on hand throughout the planning process to ensure that your dream day turns into a reality.

 

LIST PAKEJ LENGKAP

 
 

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

  1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP

  2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN

  3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI

  4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG

  5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN

  6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS

  7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN

  8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING

  9. MEJA KEK

  10. MEJA DOORGIFT

 

Pelbagai Pakej Pilihan Perkahwinan, Kami Menawarkan Dari Majlis Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 
 
 

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin.. 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

 Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR170

28 clicks

Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118

MYR69

11 clicks

Ubat Kurus Viral Melaka +60126731910

MYR60

203 clicks

[malaysia] – Ubat Gout Berkesan No. 1 Terhangat Di Pasaran

MYR0

30 clicks

Sewa Kereta Exora Sungai Buloh | 013 612 6060

MYR50

390 clicks

Kereta Sewa Viva Sebulan | 013 612 6060

MYR85

114 clicks

Unix Hair Solution Malaysia

MYR450

38 clicks

Penapis Air New Technology

MYR65

23 clicks

Best Hair Straightener In Malaysia

MYR89

20 clicks

Losyen Putihkan Kulit Paling Berkesan Ohana +601111983461

MYR139

98 clicks

Produk Kurus Paling Berkesan 2017

MYR0

109 clicks

Dewan Perkahwinan Idcc Event Wedding & Catering 0172694660

Sponsored Links

Tag Cloud

Cuci Salur Darah Bkt Beruang | Ubatjantung.com | 60192029972 Van Untuk Disewa Shah Alam| 013 612 6060 Jom Kurus Dengan Lemonex Kuala Lumpur Military Survival Gear Medisavers Takaful | 0172432161 Pembekal Mesin Soft Ice Cream Produk Halal Jakim Lulus Kkm I 60126764118 Law Of Attraction Video Collection For Younger Kids Suplemen Terbaik Untuk Mencerahkan Kulit I 60126764118 Bandingkan Harga Pink Lady Mujarab Kedah Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Solusi Kesihatan Intim Lelaki Dan Wanita Ice Cream Machine Malaysia Supplier Pakej Kahwin Foto Kambing Bakar Pemborong Kota Marudu Waterproof Matte Lipstick Pencil For Sale 2 Sty Non Bumi Freehold Below Mv Bandar Kinrara Bk4 Lentik Dara Kuala Lumpur| +601111983461 Testimoni Secret Coffee Pantang Larang Pink Lady | +60137443815 Slimming Lotion Terbaik | Effenzee 601111983461 Pembersihan & Rawatan Sesalur Udara Sejuk Di Malaysia 4 Peranan Penting Hibah Takaful Vs Faraid I 0192625146 Serai Peha Ayam Murah Johor Bahru Sewa Kereta Di Pj | 013 612 6060 Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Cinderella Miracle World 60111198346 Pink Lady Body Perfection Kedah Petua Kuruskan Badan Dengan Lemonex | +60137443815 Mommy Hana Nasal Aspirator Trusted Coway Agent Malaysia 60126344362 Elak Sembelit Ketika Berpantang Kenapa Cuci Salur Darah | 0139809972 Themera Mixed Madu Power Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Rumah Untuk Dijual Shah Alam Losyen Kurus Sejuk Effenzee 601111983461 Academic Google Id4u | Kedah - 01113739991 Karya Residensi Pkns Tafsir Episor-ubat Sakit Lutut Bengkak Supplemen Terbaik Untuk Wanita Ekzema Pada Bayi "corner" Lot Double Storey I 0102203565 I Aida Aspire Harga Pokok Bunga Di Nursery 60196025642 | Rumah Kontena Paling Murah | Perlis Soloco Candy Chocolate Di Johor | +60137443815 Sewa Khemah I Kanopi "jimat" "murah" Kempas Karya Residensi Klang Selangor Jus Delima Nar Ozu (botol Kecil) Sewa Van Sungai Buloh | 013 612 6060 Bbq Kambing Golek Menjual Baja Foliar - Untuk Semua Jenis Tanaman‎ - Intan Diy Landing Page Mobile Toilet Design Hdb|67430250 Karya Residensi Kampung Jawa Resepi Biskut Raya 2018 Ubatjantung.com | Pilihan No. 1 Dunia | 60139809972 Petua Elak Habuk Melekat Pada Kipas Stress Pembunuh Nombor 1 Dunia | 01118729370 Biskut Raya Coklat Chip I Liyana Puchong Lemonex Tips Kuruskan Badan Wanita Krim Hilangkan Jeragat Di Muka Membekal Cili Kisar Asli Melaka I +60126731910 Produk Putihkan Kulit Lelaki Cinderella 601111983461 Dato Dr Zuraidi Ishak Setiausaha Politik Menteri Kecutkan Cyst Dan Fibroid Dengan Berkesan I 60126764118 Ciri-ciri Orang Tidak Patut Beli Property Dato Dr Zuraidi Ishak Wisk Lemonex Testimoni Kulai Lemonex Original Di Permas Jaya Health Juice Drink - "eskayvie Phytax" "eskayvie Phytax" 7 Pembantu Maid & Baby Sitter | Biodata Enot Kurus Lemonex Alami Residensi Supermom Bestseller Sabun Spray Di Cheras Pembersihan & Rawatan Sesalur Udara Sejuk Di Malaysia 1 Interchange No Plat Balakong | 60194604047 Effenzee Myracle Johor Bahru Produk Cuci Usus Terbaik Drinxtox 601111983461 Resepi Biskut Raya Bergambar Land For Sale In Klang Valley Cegah Kanser Ovari Dengan Berkesan I 60126764118 Ubi Jaga 360 Bjaga +601111983461 Supplement Kurus Yang Berkesan Losyen Bakar Lemak Secara Sejuk Ffenzee Myracle+601111983461 Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Petua Suami Isteri Ceria Rumahtangga Bahagia Agen|losyen Kurus Sejuk|effenzee Myracle|+601111983461 Lemonex Cara Cepat Turun Berat Badan Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Losyen Kurus Effenzee Myracle +601111983461 Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Jus Lentik Dara|gerenti Kurus|+601111983461 Lemonex Untuk Gastrik Hibah Takaful | Aia Takaful | 0183686710 Rahsia Id4u Platform Iklan Murah "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 50 Danshen Plus Cuci Salur Darah Ubat Jantung 0192029972 Cara Menghilangkan Bintik Merah Pada Kulit Bayi Baru Lahir Lemonex Kota Bharu Alami Residensi Shah Alam Residensi Alami Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Bengkung Terbaik Untuk Berpantang Pakej Kahwin Golden Royal Night Soloco Candy Chocolate Di Kuala Lumpur | +60137443815 Herba Sakit Jantung Terbukti Berkesan I Facebook Soloco Chocolate Candy Area Melaka Losyen Kurus Sejuk Berkolagen Effenzee Myracle +601111983461 Pink Lady Body Perfection Harga Testimoni Losyen Kurus Effenzee Myracle | +6019-6638126 Ubat Kurus Murah Di Batu Caves | +60137443815 Krim Kempiskan Perut Dengan Cepat Effenzee +601111983461 Besarkan Payu Dara Dan Punggung Dengan Pink Lady Jom Jana Pendapatan Bersama Carboflex Malu Biarlah Bertempat Pati Daun Bidara Tulen Essential Oil | Malaysia | 0111072621 Losyen Kurus Kesan Cepat|effenzee Myracle +601111983461 Madu Lebah Hutan Asli Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Losyen Kurus Sejuk Paling Berkesan Effenzee Myracle Xgene Royale Johor Bayi Selsema Dan Batuk Dalam Pantang Rumah Untuk Dijual Shah Alam Harga Tasly Danshen Plus Selangor Produk Kurus Lemonex Enot Real Estate Advice Bengkung Express Mak Kuntum Berzip 60179718976 Resepi Biskut Raya 2018 Perkhidmatan Bekalan Pokok Untuk Landskap "dsq Photography" Perkahwinan / Wedding Photographer - 2019 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Sah | 0162028456 Khasiat Soloco Chocolate Online Di Brunei Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Produk Dxn - Spirulina | Justinah 0149582843 Postnatal Serimama Shah Alam | Confinement Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Bengkung Zap Xxl 60179718976 Lotion Kurus Sejuk Wangi +6593887265 Putih Kulit Cepat Cinderella Miracle World +601111983461 Jus Lega | Resepi Jus Lega | 601111983461 Medical Card | Aia Takaful | 0183686710 Bisnes Mesin Soft Ice Cream Baru I Shah Alam 0196025642 Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Saujana Rawang Glomac @ Egreta, Persiaran Tasik, Rawang Losyen Putihkan Kulit Paling Berkesan Ohana +601111983461 Karya Residensi Pkns

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular