id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links2018/2019 Pakej Perkahwinan Muslim Lengkap

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP ~ Price : MYR 0


15 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Business & Industrial
Update : 07-11-2018
Follow Us :
Location : Selangor2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 | Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019 Selangor 0172578101 | 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

 

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax untuk pakej perkahwinan lengkap 2018,2019 dan 2020.Harga pakej lengkap perkahwinan mampu milik di sediakan oleh Event Wedding & Catering termasuk dewan di sediakan untuk pilihan anda. Majlis Dari Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 

 
 

PAKEJ NIKAH SERENDAH RM 5000 !!!
PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN :-

1. DEWAN NIKAH BERHAWA DINGIN
2. 1 SET MINI PELAMIN NIKAH
3. SET AKAD NIKAH
4. KATERING
5. STAFF SERVIS 
6. MEJA/KERUSI BERSARUNG
7. STATION BUFFET TETAMU
8. PA SYSTEM
9. TEMPAT LETAK KERETA YANG MUDAH
10. SURAU (LEV 1 – P/ LEV 2 – L)
11. TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DITINGKAT 1
12. PERCUMA FOTOGRAFI

PERCUMA
SET AKAD NIKAH
PHOTOGRAHER 1 MAIN SHOT

*TOK KADI JURU NIKAH SEDIAKAN

 
 

Pakej Perkahwinan 2018,2019,2020 yang di sediakan,  Pakej Perkahwinan Murah, Pakej Mampu Milik, Pakej Bajet, Pakej All In One menjadi tatapan pilihan anda.

 
 

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Whether you are planning a grand-scale, formal affair or an intimate and relaxed ceremony with your nearest and dearest, our dedicated Wedding Coordinators are on hand throughout the planning process to ensure that your dream day turns into a reality.

 

LIST PAKEJ LENGKAP

 
 

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

  1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP

  2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN

  3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI

  4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG

  5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN

  6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS

  7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN

  8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING

  9. MEJA KEK

  10. MEJA DOORGIFT

 

Pelbagai Pakej Pilihan Perkahwinan, Kami Menawarkan Dari Majlis Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 
 
 

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin.. 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

 Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR001

98 clicks

Apa Itu Takaful I Malaysia 0192625146

MYR001

630 clicks

Beli Bitcoin Guna

MYR99

101 clicks

Losyen Kurus Sejuk Viral|kolagen|ajaib|selulit|effenzee

MYR85

113 clicks

Unix Hair Solution Di Negeri Sembilan

MYR150

91 clicks

Lemonex Advance Pontian

MYR179

36 clicks

Software Viral

MYR0.00

31 clicks

Kitaran Haid Kembali Teratur Dengan Pink Lady

MYR00

25 clicks

Green Coffee Tea Gct Lulus Kkm Dan Halal +601111983461

MYR469000

40 clicks

Rumah Untuk Dijual Shah Alam

MYR139

327 clicks

Lemonex

MYR0

116 clicks

Buy Online Anak Pokok Jambu Bertih

Sponsored Links

Tag Cloud

Lemonex - Ubat Kurus Yang Dijual Di Farmasi Perunding Pusaka Dan Faraid Paling Murah Ubat Lelaki Kuat +601111983461 Best "ac Duct Cleaning Services" For Building & Hospitals 2 Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Kevin Zahri "selsema" Bayi | Selsema Bayi Demam Alami Residensi Ubat Kuat Tenaga Batin Berry Jaga Ubi Jaga +601111983461 Penawar Kanser Aprikot B17 Pink Lady Body Perfection Online | +60137443815 Sale Land Gambang Kuantan Ulu Dapur | Pembekal Kuih Muih Frozen 01133526343 Sepang Karya Residensi Kota Raja New Soloco Chocolate Promote Blood Circulation Web Hosting For Student Pink Lady Agent Johor Cleaning Services Meru Klang Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle+601111983461 Sabun Nurraysa Beauty Collagen | Sabah Sakit Jantung, Stroke & Cuci Salur Darah I 012-678 3153 Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|0103200125 Krim Untuk Kurus Effenzee Myracle +601111983461 Lemonex Kuantan Skincare Paling Berkesan Untuk Jeragat Dapatkan Kopi Gambir Emas Untuk Mantapkan Zakar Lebih Keras Perkhidmatan Tukar "insulation" Lama Sistem Ducting 4 Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Effenzee Myracle Lotion Pink Lady Body Perfection Membantu Mengawal Stress Ubat Kuat Tenaga Batin Soloco Candy Chocolate Alami Residensi Address Drinxtox Effenzee Jus Kurus Berkesan +601111983461 Karya Residensi Klang Jamu Selamat Bebas Dadah I 60126764118 Effenzee Myracle Lotion 601111983461 Lemonex Tee Cool Gear Charcoal Magic Oxy Bubble | 0166466679 Health Juice Drink - Diabetic , High Blood & Cholesterol 04 Langkah Pencegahan Awal Daripada Kanser I 60126764118 Kurus Tanpa Ubat Dengan Effenzee Myracle Lotion Iot Healthcare Solutions "favorwatch" Buat Iklan Melalui Handphone I 013 980 9972 Nona Roguy Set Bersalin Murah | +6017-9718976 Cuci Salur Darah Mudah&murah | Ubatjantung.com | 60192029972 01 Pencuci Muka Seri Wajah Sakina Facial Therapy|0197493984 Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Lemonex Petua Orang Tua Kuruskan Badan Kuruskan Badan Cara Mudah Penawar Sakit Otot Dan Sendi Effenzee 601111983461 Lemah Syahwat Lemonex - Ubat Kurus Untuk Pesakit Darah Tinggi Ubat Gigi Muslim Kereta Sewa Ara Damansara | 013 612 6060 Jual Beras Hitam Organik 0168210221 Kota Marudu Sabah Bercuti Di Homestay Kundasang Terbaik +60198616790 Drinxtox Effenzee Detoks Sedap Berkesan +601111983461 Membuat Wajah Putih Cerah Alami | Magic Oxy Bubble Cellmaxx Malaysia - Minuman Nutrisi Terlengkap +60107967422 Ubat Berhenti Merokok Berkesan 2018 I-quit +601111983461 Rawat 3 Beradik Cara Herba E-book Islamic Murah Cod Putrajaya I 016 3299 147 Chocodaps Coklat Sedap “asam Pedas Melaka – Siap Dalam 5 Minit” Rumah Untuk Dijual Shah Alam Pink Lady Testimoni Winter Wear Denim Velvet For Woman | United Kingdom "selsema" Bayi | Demam Bayi Usia 4 Bulan Atasi Masalah Rambut Beruban I 0134954585 Harga Produk Pink Lady | +60137443815 Serum Muka Terbaik Malaysia I 60126764118 Lemonex Advance Nak Kurus Cepat Dan Sihat Polish Hilang Calar | Fw1 Wax | 0143463550 Powerkan Kejantanan Jual Rumah Di Selangor | Aida Aspire +60102203565 Larrich Teh Tarik Terbaik Viral 2018 | +60123874228 Losyen Stretchmark|hilang Selulit|kulit Cantik|+601111983461 Lemonex Advance Nak Kurus Cepat Dan Sihat Ac Duct Cleaning Services For Msqh Requirement 7 Jom Kurus Dengan Lemonex Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|0103200125 Lentik Dara Jus Kurus Paling Berkesan|+601111983461 Lemonex Tips Kuruskan Badan Untuk Remaja Losyen Kurus Kesan Cepat Effenzee Myracle|+601111983461 Resepi Biskut Raya 2018 Lemonex Tips Kuruskan Badan Tanpa Ubat Kawasan Strategi Untuk Beli Rumah Lentik Dara Johor Bahru|+601111983461 Karya Residensi Kampung Jawa Alami Residensi Address Produk Bersihkan Usus +60126731910 Lemonex Selangor | +60137443815 Amalan Hibah Elak Perebutan Harta I Takaful Ikhlas Pencuci Muka Yang Berkesan Pakej Offer Kahwin/tunang Lengkap Murah Pembekal Herba Malaysia - Tendai Master | Sifu Google Id4u Pokok Limau Puding Untuk Dijual 0162588985 Selangor Malaysia Peluang Kerjaya Bersama Usrah Associates Tinted Rumah Murah Jb Servis Rawatan Kulat Dan Bakteria Di Bangunan & Hospital 8 Children Creative Class Tampinesi68176157 Cleaning Services Meru Klang Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat|+601111983461 Kabinet Dapur Klang Murah Doorgift Kahwin Ipoh | Farila Doorgift Kad Kahwin Murah Pool Id4u Menjana Pendapatan Sampingan Masak Asam Pedas Melaka - Keputusan Yang Luar Biasa Pelaburan Simpan Emas Public Gold Dengan Mudah Rumah Untuk Dijual Shah Alam Pink Lady Body Perfection Murah Original | Harga Murah Bengkung Bersalin Murah Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 5 Best Soaps Form Umz Blooms Ulu Tiram Johor Malaysia Losyen Kurus Sejuk Paling Berkesan Effenzee Myracle Promo Pakej Malay Wedding Idcc Sewa Van Di Sungai Buloh | 013 612 6060 Jual Kasut Viral 0145407439 Laman Jasmin Kampung Lombong Losyen Kurus Effenzee Vs Mustajab +60126731910 Kereta Sewa Tangkak Car Rental Cuci Usus Semulajadi Detoks Effenzee +601111983461 Kereta Sewa Area Petaling Jaya | 013 612 6060 Buy Set Skincare Nurraysa Here | Up To 50% Discounts Blog Krim Gatal Ozpure Promo Pink Lady Body Perfection Whitening Lotion Expert Ohana +601111983461 Serum Muka Untuk Kulit Sensitif I 60126764118 Lemonex Enot Pun Boleh Kurus Cepat Anda Cari Pink Lady Original? | +60137443815 Losyen Kurus Terbaik Effenzee Myracle +601111983461 Chocodaps Coklat Sedap Krim Ajaib Untuk Sakit Lutut Murah Meriah Dan Menarik@ Kabinet Tak Tahan Lama Kambing Aqiqah Kota Tinggi Spa Untuk Dijual Wakaf Dan Hibah | Perancangan Kewangan I Takaful Ikhlas Jus Tigas Legakan Sakit Lutut Dan Sendi 601111983461 Cili Kisar 100% Asli I +60126731910 Jus Tigas Malaysia 601111983461 Losyen Kurus Sejuk Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 "anticondensation" "anticondensation" Treatment Malaysia 12 Lemonex - Ubat Kurus Tiyara Conflakes Biskut Kuih Raya Terkini 2018 I 0192625146 Kad Perubatan Termurah . Ubat Kurus Paling Berkesan 2018 +601111983461 Alami Residensi Ubat Tenaga Batin Soloco Candy Chocolate Sabun Putihkan Kulit Cinderella Miracle World +601111983461

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular