id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links2018/2019 Pakej Perkahwinan Muslim Lengkap

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP ~ Price : MYR 0


13 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Business & Industrial
Update : 07-11-2018
Follow Us :
Location : Selangor2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 | Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019 Selangor 0172578101 | 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

 

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax untuk pakej perkahwinan lengkap 2018,2019 dan 2020.Harga pakej lengkap perkahwinan mampu milik di sediakan oleh Event Wedding & Catering termasuk dewan di sediakan untuk pilihan anda. Majlis Dari Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 

 
 

PAKEJ NIKAH SERENDAH RM 5000 !!!
PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN :-

1. DEWAN NIKAH BERHAWA DINGIN
2. 1 SET MINI PELAMIN NIKAH
3. SET AKAD NIKAH
4. KATERING
5. STAFF SERVIS 
6. MEJA/KERUSI BERSARUNG
7. STATION BUFFET TETAMU
8. PA SYSTEM
9. TEMPAT LETAK KERETA YANG MUDAH
10. SURAU (LEV 1 – P/ LEV 2 – L)
11. TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DITINGKAT 1
12. PERCUMA FOTOGRAFI

PERCUMA
SET AKAD NIKAH
PHOTOGRAHER 1 MAIN SHOT

*TOK KADI JURU NIKAH SEDIAKAN

 
 

Pakej Perkahwinan 2018,2019,2020 yang di sediakan,  Pakej Perkahwinan Murah, Pakej Mampu Milik, Pakej Bajet, Pakej All In One menjadi tatapan pilihan anda.

 
 

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Whether you are planning a grand-scale, formal affair or an intimate and relaxed ceremony with your nearest and dearest, our dedicated Wedding Coordinators are on hand throughout the planning process to ensure that your dream day turns into a reality.

 

LIST PAKEJ LENGKAP

 
 

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

  1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP

  2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN

  3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI

  4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG

  5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN

  6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS

  7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN

  8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING

  9. MEJA KEK

  10. MEJA DOORGIFT

 

Pelbagai Pakej Pilihan Perkahwinan, Kami Menawarkan Dari Majlis Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 
 
 

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin.. 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

 Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR0.00

32 clicks

Testimoni Pink Lady Mujarab Dan Berkesan Terengganu

MYR60

13 clicks

Madu Asli Kelulut Al Raisha I 60126764118

MYR00

21 clicks

Tips Putihkan Kulit Cinderella Miracle World +601111983461

MYR001

127 clicks

"hibah" Takaful I Kerjaya Perunding Takaful Ikhlas

MYR0.00

25 clicks

Mengembalikan Dara Dan Sentiasa Gebu

MYR00

161 clicks

Cuci Salur Darah Mudah&murah | Ubatjantung.com | 60192029972

MYR5

34 clicks

Restoran Sri Pattani | Sebelah Pos Laju Serendah

MYR139

382 clicks

Lemonex Ubat Kurus Dari Klinik

MYR139

255 clicks

Lemonex Ubat Kurus Berkesan Dan Selamat

MYR001

10 clicks

Losyen Kurus Murah Dan Berkesan Effenzee +601111983461

MYR470000

30 clicks

Residensi Alami

Sponsored Links

Tag Cloud

Khasiat Soloco Chocolate Online Di Nilai Kadar Sewa Van Hiace | 013 612 6060 Promosi Nasal Aspirator Mommyhana Buat Duit Tanpa Modal 2018 Kolestrol Tinggi Punca Sakit Jantung Dan Stroke I 0163299137 Harga Sewa Mpv Sungai Buloh | 013 612 6060 Lemonex Petua Nak Kuruskan Badan Karya Residensi Kg Jawa My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Penawar Sakit Jantung, Strok & Diabetis : 012-678 3153 Kebaikan Lemonex | +60137443815 Perkhidmatan Sewa Kereta Exora Sungai Buloh | 013 612 6060 Lasenda Foundation Pasti Gebu!! Pembekal "air Minuman" Untuk "vending Machine" +60173387920 Pakej Lengkap Perkahwinan Murah Dan Berbaloi Bukit Jelutong "mesin Soft Ice Cream Mini Klang " | 0196025642 | Nurraysa Glowing Dd Moist Cake Testimoni Losyen Putih Ohana +601111983461 Lemah Syahwat Smart Lotion | Losyen Kurus Sejuk | Effenzee 601111983461 Larrich Teh Tarik | 013-928 7669 Herba Rerama Merwawat Kanser L 0195125262 Deodorant Amway Sos Lada Hitam Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Perempuan Lemonex Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Soloco Asli Dan Palsu Di Malaysia Murah Doorgift Kahwin Kl Investment Terbaik Di Malaysia 2017 I 0163299137 Doorgift Majlis Aqiqah Dan Kesyukuran Skim Rumah Mampu Milik|beli Rumah Zero Deposit|tanpa Deposit Lemonex Kuruskan Badan Gemuk Air Herba Cuci Salur Jantung Cuci Salur Darah Cuci Salur Kencing Menu Kahwin Pakej Katering 0172578101 & 0183540018 Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Batu Caves | 0162028456 Bebas Hutang Anda!! Dengan Berniaga Aiskrim | 60196025642 Karya Residensi Kg Jawa Price Postnatal Serimama Shah Alam | Confinement Penawar Gout (paling Berkesan) Buy My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 | Taiping "kursus Cidb" 20 Mata Ccd (2hari) 32 Buy Set Nurraysa Here | Up To 50% Discounts | Sabah Jus Kurus Paling Berkesan Lentik Dara +601111983461 Ubat Kuat Superking Menjual Pokok Bunga Pasar Tani Dato Ahmad Razali Losyen Membakar Lemak Berkesan Kuruskan Badan 601111983461 Eczema Boleh Sembuh Lemonex Ubat Kurus Badan Mujarab Laku Keras | +60137443815 Kereta Sewa Shah Alam Harga | 013 612 6060 Pest Control For Restauranti68913133 Testimoni Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Ubat Gout - Senang Dimakan Ziarah Dan Umrah Istanbul Residensi Alami Soloco Ubat Kuat Lelaki Di Malaysia Resepi Biskut Raya Terbaru Beli Sabun Dar Key Spray Kilat Kereta Gtex +601111983461 Badan Kurus Dengan Cepat Vitamin C Nurraysa Pearl Magic Lipstik | Melaka Renoskin Majlis Pertunangan Dan Perkahwinan Beramai-ramai Nak Lulus Temuduga Kerajaan? Biskut Semperit Hebakboh - Urut Lemah Tenaga Batin "rahsia Temuduga" I Perkara Wajib Anda Tahu Sebelum Temuduga Miss V Kembali Dara Ubat Kuat Tenaga Batin Paling Berkesan 601111983461 Karya Residensi Pkns Tinted Rumah Murah Shah Alam Jom Kurus Dengan Lemonex Di Sabah I Want Buy Real Facebook Email Scraper Kencing Manis !! Diebetis Saya Ada Jawapannya Best Preschool In Bertam Putra Jus Tigas Singapore 601111983461 Sale Promosi Set Bersalin Nona Roguy 60179718976 Jual Gam Arab Viscare 0193308374 Gumarabicalmanna Elak Komplikasi Diabetes | Ubatjantung.com Lemonex Putrajaya Losyen Secret Killoss Effenzee Myracle +601111983461 Kulit Lagi Cerah Alam Va Skincare Hot Wheels Super Treasure Hunt Indy 500 Oval Robotics Classes For Kids I 93665526 Soloco Chocolate Melancarkan Peredaran Darah Di Malaysia Kelebihan Teatox By Sisfel I 60126764118 Residensi Alami Beli Afamaxx Cellmaxx Di Perak 0105191180 Soloco Chocolate Ubat Tahan Lama Untuk Lelaki Alami Residensi Shah Alam Address Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Cari "agen" "dropship" "nurraysa" | Selangor | 0196025642 Harga Sabun Nurraysa Beauty | Terengganu Kelas Belajar Seo Id4u Dan Mcl Untuk Bulan Ogos 2018 Beli Jual Online Gum Arab Kombo 2 Free Postage | Hadi Fayyadh Pink Lady Serbuk Air Kelapa Muda Terlaris Id4u Brunei Beli Afamaxx Cellmaxx Di Selangor Losyen Pemutih Berkesan Losyen Putih Ohana +601111983461 Slim Dan Cantik +601111983461 Iklan Ke 1st Page Google 0192625145 Order Tempahan Biskut Kuih Raya Mum Cookies  Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Gtex Viral Coating Cod Petaling Jaya | 0145447118 Pelaburan Bitcoin, Peluang Atau Musibah I Bitcoin Miracle Testimoni Losyen Putihkan Kulit Ohana +601111983461 Cara Kuruskan Badan +60126731910 Kad Perubatan Securelink Ubat Kurus Ada Kelulusan Kkm +601111983461 Laman83 Pakej Kahwin Di Shopping Mall Minuman Seisi Keluarga Air Kelapa Muda Serbuk Pertama 4 Stem Camps Near Me I 93665526 Bitcoin Knowledge Sabun Aqura 20g Scrub Ibu Berpantang Ubat Tenaga Batin Soloco Candy Chocolate Selsema Bayi Bayi | Botol Biru Pusat Terapi Bekam Darah Dan Bekam Angin Murah Di Johor Elak Komplikasi Diabetes | +60192029972 “penjual – Pes Masakan Segera” Losyen Bakar Lemak Effenzee Myracle Produk Putih Gebu No1 Testimoni Lentik Dara|jus Lentik Dara|+601111983461 Ubat Sakit Lutut Dan Kaki Jus Tigas +601111983461 Sejadah Ortopedik Harga Lemonex Original Vs Tiruan Melaka Supplier For All Types Of "clean Room" "filter" Malaysia 6 Testimoni Drinxtox +601111983461 Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Karya Residensi Price Remdii Sensitive Gtex Losyen Kurus Sejuk Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Karya Residensi Kota Raja Pangsapuri Nuri Jam Fitness Online | Jam Tangan Fitness Malaysia Blinq Pemakanan Sunah Pilihan Ramai I 60126764118 Beli Atau Jual Rumah Shah Alam 60179718976 | Milk Booster Habbasyi Oil Beli Nurraysa Cara Hilangkan Lingkaran Gelap Dibawah Mata | 0134954585 Jtx Gold | Bertam | Agent | Sah | 0162028456 Pakej Persandingan Elegant 2018 & 2019 Tips Kurus Dengan Cepat Serdang Paste Cili Di Melaka I +60196666586 Stesen Minyak Untuk Dijual 2018 Emas 916 Murah Dsq Photography Cyberjaya Golf

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular