id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored LinksPakej Perkahwinan Muslim Lengkap

PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP ~ Price : MYR 0


18 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Business & Industrial
Update : 07-11-2018
Follow Us :
Location : SelangorPAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 | Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019 Selangor 0172578101 | 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

 

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax untuk pakej perkahwinan lengkap 2018,2019 dan 2020.Harga pakej lengkap perkahwinan mampu milik di sediakan oleh Event Wedding & Catering termasuk dewan di sediakan untuk pilihan anda. Majlis Dari Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 

 
 

PAKEJ NIKAH SERENDAH RM 5000 !!!
PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN :-

1. DEWAN NIKAH BERHAWA DINGIN
2. 1 SET MINI PELAMIN NIKAH
3. SET AKAD NIKAH
4. KATERING
5. STAFF SERVIS 
6. MEJA/KERUSI BERSARUNG
7. STATION BUFFET TETAMU
8. PA SYSTEM
9. TEMPAT LETAK KERETA YANG MUDAH
10. SURAU (LEV 1 – P/ LEV 2 – L)
11. TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DITINGKAT 1
12. PERCUMA FOTOGRAFI

PERCUMA
SET AKAD NIKAH
PHOTOGRAHER 1 MAIN SHOT

*TOK KADI JURU NIKAH SEDIAKAN

 
 

Pakej Perkahwinan 2018,2019,2020 yang di sediakan,  Pakej Perkahwinan Murah, Pakej Mampu Milik, Pakej Bajet, Pakej All In One menjadi tatapan pilihan anda.

 
 

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Whether you are planning a grand-scale, formal affair or an intimate and relaxed ceremony with your nearest and dearest, our dedicated Wedding Coordinators are on hand throughout the planning process to ensure that your dream day turns into a reality.

 

LIST PAKEJ LENGKAP

 
 

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

  1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP

  2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN

  3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI

  4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG

  5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN

  6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS

  7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN

  8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING

  9. MEJA KEK

  10. MEJA DOORGIFT

 

Pelbagai Pakej Pilihan Perkahwinan, Kami Menawarkan Dari Majlis Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 
 
 

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin.. 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

 
<


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR150

8 clicks

Serum Muka Terbaik Malaysia I 60126764118

MYR469000

33 clicks

Rumah Untuk Dijual Shah Alam

MYR00

24 clicks

Ubi Jaga Original | Ubi Jaga Johor +601111983461

MYR170

15 clicks

Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118

MYR0

72 clicks

Hidup 1 Juta , Sakit 1 Juta , Mati Juta

MYR0

84 clicks

Reliable Manufacturer For "filters" & "filter" In Malaysia 2

MYR139

262 clicks

Lemonex Ubat Kurus Detox

MYR0.00

59 clicks

Pink Lady Body Perfection Testimoni Online Pahang

MYR469000

40 clicks

Rumah Untuk Dijual Shah Alam

MYR120

733 clicks

Pelaburan Bitcoin Ethtrade

MYR139

99 clicks

Senaman Kurus Dengan Cepat

Sponsored Links

Tag Cloud

Water Filter Alkaline Price Anti Aging Solution To Look Younger I 60126764118 Harga Pokok Bunga Kamboja Kereta Proton Airis Servis "anti Condensation" Untuk Dinding Bangunan Dan Hvac 7 No 2 Eskayvie Phytax -jus Kesihatan 3 Serangkai +0173387920 Handbag Original Dan Branded Online Resepi Biskut Raya 2018 Pakej Perkahwinan Cara Sewa Kereta Besar Di Ara Damansara | 013 612 6060 Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Dengan Herbalife Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Perkhidmatan Basmi Semut & Pelbagai Serangga Malaysia 1 Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Kelantan Cantik ~ Ideal ~ Sihat - Suplemen Berasaskan Pemakanan Sunah Kem Cuti Sekolah 2018 Besarkan Payudara Dengan Cepat Dengan Pink Lady Bengkung Berzip Cotton Belacu Lemonex Tips Kuruskan Badan Untuk Remaja Soloco Chocolate Candy Area Setia Wangsa "kursus 20 Mata Ccd Cidb" 36 Kain Pasang Sulam Murah I +60137316939 Danshen Plus Herba Kapilari Sihat | 0139809972 Produk Kurus Sejuk Terkini +60126731910 Penawar Sakit Jantung, Strok & Diabetis : 012-678 3153 Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Cheap Stem Activitiesi 93665526 Pakej Catering Aqiqah Kajang Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Sabun Dobi Wangi & Murah Pink Lady Https://najihaonline.com/dewan-kahwin/ Rumah Murah Kuala Krai Pahi Kuala Lumpur Tours From Port Klang Kerja Part Time 2018 Hermonex Jamu Moden Wanita Berkahwin Kurus Dengan Berkesan Kkm I Effenzee +60132261705 Sabun Darkey Murah Karya Residensi Klang Price Petua Lebatkan Rambut Anak | 0134954585 Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Cheap Shower Hose|67430250 Pakej Carboflex 3 Dlm 1 Raya Pembekal "kelapa Sgg" Asli "terbaik" Di Pasaran Malaysia Ubat Cuci Usus +60126731910 Serum Muka Yang Bagus I 60126764118 P3 Nano Sugar Advance | Penghantaran Percuma | Cod Ampang Slimming Juice Lentik Dara Advance 601111983461 Wedding Space For Rent In Bukan Janji Tapi Pasti Shah Alam Vit C Glow And Shine By Akma Abdullah Lemonex - Cara Kurus Dengan Cepat Tanpa Bersenam Di Penang Buy Online Va Skincare | 0169037483 Booster Whitening Ejen Kuihraya 2018 Kencing Manis Rumah Untuk Dijual Shah Alam Bayi Selsema Batuk Cara Atasi @online 01123430087 Resepi Biskut Nestum I 0132620681 Lotion Whitening Ohana +601111983461 Renew Roadtax Cepat Losyen Kurus Effenzee Myracle Cod Johor Bahru +601111983461 Ubat Kempis Perut Lelaki|ubi Jaga|lulus Kkm|+601111983461 Door Gift Murah Kicap Jalen +601111983461 Air Detoks Untuk Kempiskan Perut | Drinxtox 601111983461 Dewan Perkahwinan Idcc Shah Alam Cuci Longkang Ubat Jantung | Ubatjantung.com | 0192029972 Resepi Biskut Raya 2018 Set Bersalin Terbaik +6017-9718976 Aloe Vera Allergy Jual Beras Hitam Organik 0168210221 Jamu Choco Yengyeng +6016 33 35 036 Jamu Viral Pilihan Artis Losyen Bayi Yang Bagus | Losyen Bayi Tok Syed Kereta Sewa Mpv Shah Alam Murah | 019 782 0707 Lemonex Kuantan Benih Dan Baka Anak Pokok Betik Terbaik Di Kuala Lumpur Lemonex - Supplement Untuk Kurus Lelaki Dan Wanita Malaysia Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Produk Kurus Paling Berkesan 2018 +601111983461 Kambing Golek Padang Terap Get Model Skincare Secrets By Va Skincare Set Bersalin Dan Bengkung Paling Murah Terbaik Sarawak Kambing Bakar Alor Setar Chocodaps Coklat Sedap Produk Kurus Lelakitenaga|lulus Kkm|ubi Jaga|+601127870461 Bengkung Express Special Edition Lemonex Tips Kuruskan Badan Untuk Remaja Sass Cafe | Parit Buntar-0193445399 | Sifu Google Id4u Ubi Jaga|detoks|ubat Kurus Lelaki|+601111983461 Jana Pendapatan Group Droship | Projek80 Kemaman Minyak Kelapa Dara Sg Kelambu Vco | Malaysia | 60123874228 Spray Kilat Kereta Gtex +601111983461 Testimoni Xgene Royale Tambah Saiz I 601132199607 Fb Custom Audience Resepi Ayam Bakar Simple Cuci Salur Darah Utk Jantung | Ubatjantung.com | 60192029972 Soloco Candy Chocolate Ubat Kuat Seksual Di Selangor Punca Punca Penyakit Ekzema Pink Lady Body Perfection Testimoni Online Murah Herba Cuci Salur Darah | 0192029972 Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Krim Gatal Ozpure Online Dimana Nak Beli Gum Arabic | Viscera Set Berpantang Tanamera Testimoni Pink Lady 601111983461 Cuci Darah Satu Badan Sampai Sihat Taiping Me/016 536 4237 Jus Pembersih Usus Effenzee Melaka +601111983461 Bengkung Berzip Express Mak Kuntum Shah Alam 60179718976 Produk Kuruskan Badan 601111983461 Jus Pembersih Usus Effenzee Melaka +601111983461 Buat Duit Dropship Luar Negara Income Usd Kitab Tafsir Ibnu Katsir Mhma Kebun Bandar Nursery Pembekal Anak Pokok Murah Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Rahsia Pelajar Bijak ~ Tablet Minda Aplus Drmz | 0196025642 Cheapest Training Seo Courses Class Malaysia |60196025642 | Lemonex Fat Burner Ubat Kuat Tenaga Batin Soloco Chocolate I +60137443815 Kesan Pink Lady Jus Kurus Paling Berkesan Pure Vgins 601111983461 Lemonex - Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Segamat Harga Lemonex Malaysia Mainan Tanah Liat Murah Hotel Tips Kurus Cepat Tanpa Senam|+601111983461 Polish Yang Terbaik Pembekal "madu Kelulut Asli" Terlaris Di Malaysia 3 Ubat Sengugut Pure Vgins 601111983461 Sale Promosi Set Bersalin Nona Roguy 60179718976 Alami Residensi Address Lemonex - Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Klang Tips Kurus Cepat| +601111984361 Karya Residensi Klang Selangor Krim Pelangsing Badan Paling Berkesan Smart Gel 601111983461 Soloco Chocolate Supplement Untuk Lelaki Gagah Sale Promosi Set Bersalin Nona Roguy 60179718976 Madu Asli Kelulut Al Raisha I 60126764118 Oxy Bubble Va Skincare | Kulit Kusam Semasa Hamil Produk Tenaga Batin Lelaki Online Singapura? I +60137443815 Kangar Property & Real Estate Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Cara Islam Losyen Kempis Perut Effenzee Myracle +601111983461 Karya Residensi Kampung Jawa Estima Rental Malaysia | 013 612 6060 Cheap Elderly Toilet Accessories|67430250 Cara Besarkan Payu Dara Selamat Minyak Kopek 601111983461 Effenzee Myracle Produk Kurus Berkesan +601111983461 Kopi Mata Merawat Masalah Penyakit Mata Sabah 01120276999 Kebaikan Pink Lady Kelantan Auto Post Ke Social Media Popular Cegah Kanser Ovari Dengan Berkesan I 60126764118

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular