id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored LinksPakej Perkahwinan Muslim Lengkap Di Selangor

PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP DI SELANGOR ~ Price : MYR 0


17 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Business & Industrial
Update : 07-11-2018
Follow Us :
Location : SelangorPAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP DI SELANGOR


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP DI SELANGOR

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP DI SELANGOR

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 | Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019 Selangor 0172578101 | 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP DI SELANGOR

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

 

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax untuk pakej perkahwinan lengkap 2018,2019 dan 2020.Harga pakej lengkap perkahwinan mampu milik di sediakan oleh Event Wedding & Catering termasuk dewan di sediakan untuk pilihan anda. Majlis Dari Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 

 
 

PAKEJ NIKAH SERENDAH RM 5000 !!!
PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN :-

1. DEWAN NIKAH BERHAWA DINGIN
2. 1 SET MINI PELAMIN NIKAH
3. SET AKAD NIKAH
4. KATERING
5. STAFF SERVIS 
6. MEJA/KERUSI BERSARUNG
7. STATION BUFFET TETAMU
8. PA SYSTEM
9. TEMPAT LETAK KERETA YANG MUDAH
10. SURAU (LEV 1 – P/ LEV 2 – L)
11. TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DITINGKAT 1
12. PERCUMA FOTOGRAFI

PERCUMA
SET AKAD NIKAH
PHOTOGRAHER 1 MAIN SHOT

*TOK KADI JURU NIKAH SEDIAKAN

 
 

Pakej Perkahwinan 2018,2019,2020 yang di sediakan,  Pakej Perkahwinan Murah, Pakej Mampu Milik, Pakej Bajet, Pakej All In One menjadi tatapan pilihan anda.

 
 

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Whether you are planning a grand-scale, formal affair or an intimate and relaxed ceremony with your nearest and dearest, our dedicated Wedding Coordinators are on hand throughout the planning process to ensure that your dream day turns into a reality.

 

LIST PAKEJ LENGKAP

 
 

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

  1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP

  2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN

  3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI

  4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG

  5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN

  6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS

  7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN

  8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING

  9. MEJA KEK

  10. MEJA DOORGIFT

 

Pelbagai Pakej Pilihan Perkahwinan, Kami Menawarkan Dari Majlis Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 
 
 

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin.. 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

 Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR00

17 clicks

Punca Perut Buncit Lelaki Ubi Jaga +601111983461

MYR130

674 clicks

Ubat Kencing Manis Sembuh

MYR0

598 clicks

Beli Rumah Di Selangor

MYR20

38 clicks

Sos Black Pepper Mudah

MYR65

18 clicks

Dermags Price

MYR25

14 clicks

Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118

MYR9999

114 clicks

"kerusi Urut" Beroperasi Dengan Wang Untuk Perniagaan 5

MYR100

17 clicks

Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118

MYR40

144 clicks

Melancarkan Perjalanan Haid "jamu Kak Jaa" I 016 3299 147

MYR150

101 clicks

Lemonex Advance Petua Orang Kampung Kuruskan Badan

MYR0.00

32 clicks

Pink Lady Body Perfection - Produk Kesihatan

Sponsored Links

Tag Cloud

Kopi Lawan Penyakit Plus Garlic ( 1set) Area Sabak Bernam Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Rumah Murah Kuala Krai Pahi Malay Wedding Package Tak Tahan Lama Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Miss V Lebih Ketat Dan Rapat Dengan Pink Lady Resepi Biskut Raya 2018 Lotion Secret Of Seaweed|miss Perfect|+601111983461 Residensi Alami Fbads Mahal Bhai ! | 0132660269 Minuman Kesihatan Susu Kambing Durian Belanda Putrajaya 05 Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Serum Muka Yang Bagus I 60126764118 Rawat Buah Pinggang Bengkak | 0136225150 Ubat Gout – Mujarab & Murah Sewa Kemah Kahwin Lain Promosi Drinxtox Effenzee +601111983461 Kuruskan Badan Cara Tradisional | +60137443815 Lemonex Bagaimana Cara Agar Cepat Kurus Cheapest Toilet Accessories Singapore|67430250 Order Coklat Chip Biskut Kuih Raya Mum Cookies  Lemonex - Ubat Kurus Trislim Perkhidmatan Iaq, Msqh & Nebb Bagi Bangunan Di Malaysia 9 Penawar Lemah Tenaga Batin  Losyen Putihkan Kulit Cepat I +60126731910 Minyak Wangi Aroma Syed Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Produk Kecantikan Muka Yang Selamat Dan Erkesan 601111983461 Kelebihan Lemonex Dapat Buatkan Anda Sihat Laman Permai @ Subang Bestari - Housing Development Harga Lemonex Original Vs Tiruan Putrajaya Resepi Biskut Raya Terbaru Produk Merawat Kanser Resdung | Azian Beauty Shop "dropship" Duit Income Usd Herba Cuci Darah Utk Jantung | Ubatjantung.com | 60192029972 Cod Minyak Roll On Damansara| 60173897653 Herba "sakit Jantung" Terbukti Berkesan I Facebook Aspida Safety Shoes Supplier In Penang Resepi Biskut Raya 2018 Pembekal Buah Delima Manis Terbaik Di Pasaran Malaysia 4 Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Sewa Van Di Damansara Damai | 013 612 6060 Dahlia Seksyen U12 Shah Alam Pink Lady Agent Negeri Sembilan Produk Memutihkan Kulit | Ohana +601111983461 Lemonex Kedah Membekal Dan Menjual "kerusi Urut" Berbayar +0173387920 Harga Agen Lentik Dara Paling Murah|malaysia|+601111983461 Purple Borong Kosmetik Sabah 01129970971 Talking Cats Translation Deodorant Amway Feedback Pink Lady Jamu Moden Wanita Berkahwin Shoopi Lemonex - Cara Kurus Dengan Cepat Secara Alami Penawar Kanser Putrajaya I 016 3299137 Pink Lady Testimoni | +60137443815 Losyen Kurus Effenzee 601111983461 Secret Correa Lotion Produt Lemonex Herba Sakit Jantung Tanpa Kesan Sampingan I 0163299147 Danshen Plus Improve Microcirculation | 601123124351 Agen Xgene Royale Kuala Terengganu I 601132199607 Lemonex Tips Kuruskan Badan Semasa Pantang Stesen Minyak Untuk Dijual 2018 Losyen Kurus Effenzee Melaka +60126731910 Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Kecutkan Cyst Dan Fibroid Dengan Berkesan I 60126764118 Pakej Catering 0169037483 Murah Bajet Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Youtube 4 Sebab Anda Membuat Wasiat Kain Sulam Terkini 2018 I +60137316939 Peluang Kerjaya Business Partner Executive Takaful Ikhlas Rawatan "antikulat" "antikulat" Di Bangunan Malaysia 3 Jus Detoks Sedap|lentik Dara|lulus Kkm|+601111983461 Mum Cookies I Conflakes Biskut Kuih Healthy Juice Drink | Diabetes Cholesterol Heart Problems 08 Pink Lady Body Perfection Price Losyen Kurus Sejuk | Secret Correa | Ekzema | Selulit Produk Lawas Pembungan Melaka I +60126731910 Menghilangkan Gout Dengan Pantas (pantas) Guna Firmatika Hari-hari Mau Diranjang | Azian Beauty Shop Set Tungku Besi Dan Sarung Herba Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Residensi Alami Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Lemonex Badan Kurus Ikut Fitness Lemonex Tips Kuruskan Badan Kevin Zahri Tasly Wild Ginseng Penawar Altenatif Kanser | 016 3299 137 Taxi Kudat Losyen Kurus Sejuk 601111983461 Rawat Sembelit Katering Bandar Baru Bangi Kajang Putrajaya Cyberjaya Nilai Karya Residensi Rumah Selangorku Kolestrol Tinggi Punca Sakit Jantung Dan Stroke I 0163299137 Testimoni Effenzee Myracle Fbengagr Pro Review Ubat Sakit Urat Sendi Pembersihan Sesalur Udara Sejuk Hvac Bangunan Di Malaysia 1 Jamu Terbaik Untuk Kesihatan Dalaman Wanita I +60126764118 Sewa Van Area Damansara | 013 612 6060 Rumah Flat Untuk Di Jual Banks: Maybank, Cimb, Bsn, Rhb Harga Bengkung Moden Cesarean Krim Gatal Faraj Ozpure Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Kambing Golek Kulim Kad Perubatan Mersing Wakaf Dan Hibah Menurut 0192625146 Bunga Mandian Pembekal "jelly Buah" "jelly Buah" Di Pasaran Malaysia 2 Miller Fish Buy Online Apa Itu Hibah I Perbezaan Antara Wasiat Dan Hibah 1 Juta Lemonex Ubat Kurus Asam Gelugur Green Spira Kedai Online Murah Video Panduan Ebay | Bisnes Dropship 2018 Produk Minda Terbaik In3tree +601111983461 Lemonex Petua Kuruskan Badan Tradisional Cleaning Companies & Maid Services In Dubai Ooh Cleaners Prevent Heart Attack & Stroke | 0139809972 Ubi Jaga Original 601111983461 Losyen Kurus Kesan Cepat Effenzee Myracle +601111983461 Cleaning Services Terbaik Meru,klang Madu Asli Kelulut Al Raisha I 60126764118 Lentik Dara|jus Slim Murah Berkesan|lulus Kkm|+601111983461 Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Ubat Gout - Untuk Lelaki Bagaimana Cara Mengusir Kucing Dan Anjing 006285270972919 Pakej Perkahwinan Shah Alam #najihaonline #+60172578101 Produk Kurus Berkesan +60126731910 Losyen Kecilkan Peha Lengan Effenzee Myracle |+601111983461 Testimoni Lentik Dara|+601111983461 Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Ac Duct "insulation" Repair & Replacement Services Fnr Ie 2 Pelaburan Hartanah Di Bandar Universiti Bandar Seri Iskandar Reapfield Agen Shah Alam Skim Rumah Mampu Milik|beli Rumah Zero Deposit|tanpa Deposit Navix | Herba Anti Stres Terbukti Berkesan | 01118729370 Klezcar Subang | 0197820707 Pembantu Rumah Murah Menambahkan Susu Badan Dengan Pink Lady Lemonex Cara Pengambilan Cuci Usus Semulajadi Detoks Effenzee +601111983461 Kerja Part Time Di Rumah 2019 Ubat Sakit Lutut Dan Gout Best Koleksi Testimoni Mygenius Wasap 0197493984 Cara Menghilangkan Keputihan Liyana Takaful I Puchong Selangor 0192526146 Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Losyen Kurus Mustajab Vs Effenzee +60126731910

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular