id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored LinksPakej Perkahwinan Murah Lengkap 2019 Di Selangor

PAKEJ PERKAHWINAN MURAH LENGKAP 2019 DI SELANGOR ~ Price : MYR 0


16 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Business & Industrial
Update : 07-11-2018
Follow Us :
Location : SelangorPAKEJ PERKAHWINAN MURAH LENGKAP 2019 DI SELANGOR


Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


PAKEJ PERKAHWINAN MURAH LENGKAP 2019 DI SELANGOR

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MURAH MUSLIM LENGKAP DI SELANGOR

Pakej Perkahwinan 2019 - 2020 | Pakej Perkahwinan Lengkap MURAH 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019 Selangor 0172578101 | 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP DI SELANGOR

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP

Pakej Perkahwinan Lengkap 1000,500,300,200,100pax, Dengan Tawaran Pakej Nikah Sanding, Ruang Kahwin dan Bertunang 2018-2019

 

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax untuk pakej perkahwinan lengkap 2018,2019 dan 2020.Harga pakej lengkap perkahwinan mampu milik di sediakan oleh Event Wedding & Catering termasuk dewan di sediakan untuk pilihan anda. Majlis Dari Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 

 
 

PAKEJ NIKAH SERENDAH RM 5000 !!!
PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN :-

1. DEWAN NIKAH BERHAWA DINGIN
2. 1 SET MINI PELAMIN NIKAH
3. SET AKAD NIKAH
4. KATERING
5. STAFF SERVIS 
6. MEJA/KERUSI BERSARUNG
7. STATION BUFFET TETAMU
8. PA SYSTEM
9. TEMPAT LETAK KERETA YANG MUDAH
10. SURAU (LEV 1 – P/ LEV 2 – L)
11. TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DITINGKAT 1
12. PERCUMA FOTOGRAFI

PERCUMA
SET AKAD NIKAH
PHOTOGRAHER 1 MAIN SHOT

*TOK KADI JURU NIKAH SEDIAKAN

 
 

Pakej Perkahwinan 2018,2019,2020 yang di sediakan,  Pakej Perkahwinan Murah, Pakej Mampu Milik, Pakej Bajet, Pakej All In One menjadi tatapan pilihan anda.

 
 

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Whether you are planning a grand-scale, formal affair or an intimate and relaxed ceremony with your nearest and dearest, our dedicated Wedding Coordinators are on hand throughout the planning process to ensure that your dream day turns into a reality.

 

LIST PAKEJ LENGKAP

 
 

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

  1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP

  2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN

  3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI

  4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG

  5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN

  6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS

  7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN

  8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING

  9. MEJA KEK

  10. MEJA DOORGIFT

 

Pelbagai Pakej Pilihan Perkahwinan, Kami Menawarkan Dari Majlis Serba Sederhana Mampu Bayar Sehinggalah Ke Majlis Super Eksklusif Bergantung Kepada Kehendak Pelanggan. Kami Berpengalaman Menguruskan Ratusan Events, Maka Tenanglah Anda, Kelancaran Majlis Penting Anda Berada Dalam Tangan-Tangan Profesional.

 
 
 

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin.. 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

 
Click here | Any Pax

Keywords Tags: wedding budget, pakej kahwin. pakej perkahwinan
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR156

708 clicks

Penawar Ubat Kencing Manis Di Kelantan Paling Mujarab

MYR0

8 clicks

Stevia And Diabetes I 6596312436

MYR79

182 clicks

Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle

MYR139

121 clicks

Supplement Untuk Kurus

MYR139

236 clicks

Lemonex Ubat Kurus Enot

MYR00

42 clicks

Losyen Bakar Lemak Paling Berkesan Effenzee +601111983461

MYR1

83 clicks

Resepi Biskut Raya Bergambar

MYR01

170 clicks

Pertanian Kawasan Utara Promosi Mac 2018| Mini Fertigasi

MYR40

260 clicks

Jamu Bidan Kampung Kak Ja I 016 3299 147

MYR0.00

116 clicks

Soloco Candy Area Putrajaya

MYR0

108 clicks

Malay O Level Paper 1i68176157

Sponsored Links

Tag Cloud

Losyen Kurus Terbaik Effenzee Myracle +601111983461 Jus Mengkudu Paling Berkesan Di Malaysia Harga Produk Nurraysa 2017 Jual Beli Rumah & Sewa Rumah | Aida Aspire Free Sistem Topup Cleaning Services Meru Klang Obat Tradisional Tahan Lama Di Ranjang I +60137443815 Ubat Untuk Kecutkan Cyst Halal Kkm I 60126764118 Les Chaveux Balm Pelebat Rambut No1malaysia Dari Buah Keras Majlis Kahwin Ruang Janda Kelas Tuan Izan Shafiee Johor|+601111983461 Bacera Bathroom Singapore|67430250 Cara Kecutkan Cyst Dengan Cepat I 60126764118 Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Kedai Permainan Kanak-kanak Area Shah Alam "mainan Telur" Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Cara Kuruskan Badan Dengan Air Lemonex Di Singapura Pembekal "kerusi Urut Layan Diri" Terbaik Di Pasaran 8 Lemonex - Ubat Kurus Usana Land For Sale In Klang Valley Serum Muka Untuk Kulit Sensitif I 60126764118 Estima Car Rental Malaysia | 013 612 6060 Syarikat Pengurusan Wasiat Beli Bengkung Moden Online Mtissh Enterprise Beli Online Nurraysa Beauty Pulau Pinang Lemonex Petua Tradisional Nak Kuruskan Badan Meiyishen Mask Buy 1 Free 1 Share Fruit Plum Good For Constipation Detox Weight Loss أسعار خدمات تنظيف المنازل Enot Kurus Lemonex Supplemen Besarkan Payu Dara Tips Lemonex Kuruskan Badan Mudah Fbmaid Pro Software Facebook Automation 13 Fungsi Dalam 1 Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle +601111983461 Cuci Salur Darah Buang Toksin | 0192029972 Bengkung Terbaik 2018 "dewan" Perkahwinan Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Kelebihan Lemonex Fat Burner Di Shah Alam Resepi Biskut Nestum I 0132620681 +60123874228 | Kelas Seo Terbaik 2018 | Subang Jaya 3 Ejen Susu Kambing Durian Belanda Kuala Lumpur 60173387920 Real Estate Apps "real Estate" | Real Estate Malaysa Agen Lentik Dara|jus Kurus Viral|cantik|glowing|mantap|ketat Pilihan No.1 Dunia | Ubatjantung.com | 60192029972 Rahsia Kempis Pantas +601111983461 Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Sah | 0162028456 Sewa Mpv Sungai Buloh | 013 612 6060 Order Ubat Kuat Soloco Product Di Singapore Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Pahi 13 Video Usahawan Online Jual Produk Fizikal Guna Ecommerce Mouse On Screen Apk Jus Kurus Lelaki Viral|ubi Jaga|tenaga|sihat|lulus Kkm Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Where To Buy Toilet Accessories Singapore|67430250 Ubi Jaga|kurus|kempis|kuat|+601111983461 Harga Lemonex Testimoni Effenzee Myracle+601111983461 Van Sewa Area Puncak Alam | 013 612 6060 Klezcar Subang 2 | 013 612 6060 Door Gift Limited Edition Kicap Jalen +601111983461 Lemonex Cara Kurus Dengan Cepat Berat Turun 5kg - 10kg Karya Residensi Kg Jawa Elak Serangan Jantung Dan Stroke | 0139809972 Lemonex Di Desaru | +60137443815 Testimoni Pink Lady Mujarab Dan Berkesan Agen Xgene Royale Bentong Pahang I 601132199607 Ubat Cuci Darah Hilangkan Kebas Tangan I 0139809972 Price Trudolly By Fazura|slimming Booster| +601111983461 Jurugambar Perkahwinan/photographer / Jurukamera Jutawan Homestay Di Johor Cod Ubat Cuci Salur Darah Puchong I 013 980 9972 Cara Cegah Kanser Payudara Berkesan I 60126764118 Herba Sakit Buah Pinggang Episor Pertanyaan Tentang Wakaf Dan Hibah 0192625146 Cuci Darah Elak Migrain I Ubatjantung.com I Putrajaya Testimoni Drinxtox Effenzee Kurus Selamat +601111983461 Aura Batrisya Online Pink Lady Body Perfection Review | +60137443815 Tips Kurus Tanpa Berlapar 601111983461 Mum Cookies Coklat Chip Rangup Crispy I 0192625146 Nurraysa Apps 60196025642 | Mini Soft Serve Ice Cream Machine | Malaysia Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Ubat Gout Artlax – Ubat Gout Mujarab Losyen Secret Of Seaweed|miss Perfect|+601111983461 Akademi Ngaji Arrayyan 01119284531 | Sifu Google Id4u Pil Kopi Hijau Original Green Coffee Tea +601111983461 Penawar Kencing Manis Hebakboh - Urut Lemah Tenaga Batin Hiace Sewa Sungai Buloh | 013 612 6060 Losyen Kurus Sejuk Aromatherapy Clean Service | Palm Jumeirah Losyen Kurus Sejuk 601111983461 Iklan 1st Page Google "air Filter" "air Filters" Supplier In Malaysia 10 Agen Viral Melaka +60126731910 Pendapatan 5 Angka Dengan Shopee Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Imaan 7 Flower Power Aura Ubi Jaga|kurus Selamat||+601111983461 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Mainan Tanah Liat Murad Skin Care Beli Sabun Dar Key Secret Correa Lotion Kuala Lumpur Car Rental Ffc "rahsia Penawar Gout Original" Youtube Cendana "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 170 Heaviness In The Head | Ubatjantung.com | 60139809972 Pil Kopi Hijau Original Green Coffee Tea +601111983461 Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Kegunaan Narinar Flutherapy | 01123430087 | Kanak Kanak Lemonex Advance - Petua Kuruskan Badan Cepat No Deposit Bonus Forex Malaysia Shopee Online Senarai Pengedar - Nurraysa Beauty Johor Pengertian "hibah" Rumah Untuk Dijual Shah Alam Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Sabun Nurraysa Murah Masalah "kulat" Dan "bakteria" Di Pejabat Atau Hospital 3 Losyen Kurus Ibu Berpantang|effenzee Myracle|+601111983461 Stokis Losyen Kurus Effenzee Johor 601111983461 Aia Public Takaful Berhad - Abdul Halim Bin Othman Buy Beli Online Here - Aia Public Takaful Lemah Syahwat Land For Sale In Klang Valley Madu Asli Kelulut Al Raisha I 60126764118 Va Skincare | Http://najihaonline.com/magicoxybubble/ Slimming Lotion +6593887265 Seo Platform Iklan Murah Terbaik I 019 666 3966 Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Foundation Cake El Qadeejaa Agent Singapore Wanted Karya Residensi Rumah Selangorku Rawatan Semulajadi Penyakit Gout - Yang Paling Testimoni Belajar Website Mudah Dan Cepat Ubat Kurus Paling Berkesan 2018 +601111983461 Pink Lady Menjadikan Payudara Lebih Gebu Shampoo Santan Hitamkan Rambut - 0134954585 Cara Minum Lemonex Yang Betul Soloco Chocolate Candy Herbs To Increase Male Libido Japanese Sweet Cherry Perfume I Selangor 0196025642 Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Sungai Petani | 0162028456 Diabete Cuci Kolestrol Salur Darah Angin Ahmar Sakit Jantung Penawar Herba Sakit Jantung I 016 3299 147 Losyen Ajaib Effenzee Myracle | Kempiskan Perut Dengan Mudah Lemonex Advance Petua Orang Tua Kuruskan Badan Dengan Cepat Minuman Gaya Hidup Sihat Teh Tarik Larrich The First "fresh Coconut Water" Powder For Sports

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular