id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links


Pakej Kahwin Dewan/hall/ballroom Wedding 0172578101

Pakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding 0172578101 ~ Price : MYR 0


46 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 08-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding 0172578101

Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding 0172578101

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101 Pakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding Package

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101 Pakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding Package

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION

 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES

 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK

 2. UDANG BERHIAS

 3. BUAHAN

 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline

Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

MYR85

52 clicks

Bengkung Zip Free Size (s-xxl)

MYR0.00

274 clicks

Ubat Kuat Episor Mersing I Kota Tinggi I Masai I Tiram

MYR139

99 clicks

Lemonex Petua Orang Tua Untuk Kuruskan Badan

MYR3000

80 clicks

Bitcoin Account

MYR000

369 clicks

Duit Masuk Akaun Setiap Hari I Rakyat Malaysia

MYR450

40 clicks

Sewa Camry Subang | 013 612 6060

MYR0

48 clicks

Stres Pembunuh No. 1 Dunia | 01118729370

MYR000

331 clicks

Daun Bidara I Jus Daun Bidara "rukyah" I Daun Bidara

MYR0

29 clicks

Pengilang & Pembekal Pelbagai "air Filters" "air Filter" 4

MYR001

71 clicks

Biskut Raya Sedap 2018 I 0192625146

Sponsored Links

Tag Cloud

Flutherapy Oil Selsema Bayi Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 Pendinding Diri Daripada Gangguan Sihir, Jin I Perawat Islam Lemonex Harga Putih Gebu Pembekal Anak Pokok Betik Manis Terbaik Di Malaysia 4 Vip Drinks "fresh Coconut Water" "fresh Coconut Water" 5 Tayar Bocor - Gunakan Cecair Ajaib Settle Masalah Anda 3r Magic Tyre Liquid Gel Anti Bocor Putrajaya Danshen Plus Cuci Salur Darah Ubat Jantung 0192029972 Lemonex Tips Kuruskan Badan Yang Berkesan Doorgift Majlis Kahwin Termurah | Farila Doorgift Lemonex Advance - Tips Kuruskan Badan Fatin Liyana Beli Gum Arabic Buang Air Kecil/besar Sgt Lancar  Perangsang Libido Seksual Lelaki Wanita Pembekal Nano Sugar Mhma Kebun Bandar 0162588985 Nursery Pokok Bunga Rawat Eczema Cara Selamat | Kg Tunku | 0196025642 Ubat Jantung Tersumbat Lembah Klang I 016 3299 137 Apa Itu "takaful" I Takaful Ikhlas Vs Maa The Majlis Miracle Oil Ba Cod Ubat Cuci Salur Darah I 0163299137 Aloe Vera Nutrition Penyedut Hingus Automatik Shah Alam Serai Peha Ayam Tak Boleh Minum Minuman Bergula? Guna P3pemanis Buy Shampoo Santan Here | 0134954585 | Taiping Berapa Bayaran Sewa Van Hiace Sebulan | 013 612 6060 Ubat Sengugut | Effenzee Myracle Produk Semburan "anti Serangga" "terbaik" & "berkesan" 6 Harga Pokok Bunga Gantung 0162588985 Secret Correa Lotion Effenzee Myracle Lotion Testimoni Coway Alkaline Lizard In Phone Funny Joke Apk Bbm Lentik Dara|kurus|rapat|sihat|lulus Kkm|+601111983461 Pemakanan Sunnah Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Fungsi Sabun Nurraysa | Pulau Pinang Set Bersalin Dan Bengkung Mohsi Diamond Collagen Drink Rock Jam 561 61-key Digital Piano Vs Synthesizer Tempeh Kuih Shah Alam Address Ubi Jaga Malaysia|kurus|selamat|lulus Kkm|+601111983461 Kuruskan Badan Dalam Masa 14 Hari | +60137443815 Trial Pack 10 Sachet | Shape Badan Cantik Detok Lemonex Laku Keras Bisnis Dropship 0172578101 One Selayang Apartment Batu Caves Mtissh Enterprise Cara Guna Sabun Nurraysa Perak Papar Live Band Untuk Majlis Kota Marudu "air Jelly Buah" "air Jelly Buah" "terbaik" Malaysia 2 Dsq Photography Pakej Kahwin Artis Menjual "kerusi Urut" Berbayar Yang Terbaik Di Malaysia 3 Buy Online Vitamin C | Azian Beauty Shop Coway Selayang Lemonex Advance Johor Id4u Pool Give Away | Join Us On9ads.com | 60139809972 Rawat Gout | Bengkak Kaki Surut Kebun Bandar Harga Pasu Bunga Putih 0162588985 Lemonex Petua Kuruskan Badan Dalam Seminggu I +60137443815 Cuci Salur Darah Pandan | Ubatjantung.com | 60192029972 Men Dietary Enhancer Soloco Sky Fruit Harga Lemonex Original Vs Tiruan Kedah Buy Now Postviral Unlimited Pembekal Makanan Sejuk Beku Zillatics Malaysia Review Program Usahawan Berjaya 2018 | 019.278.4775 Kebaikan Lemonex Kencing Manis Nano Silver Lemonex Petua Nenek Kuruskan Badan Masalah Haid Tidak Lancar | 0136225150 Sembelit Darah Lemonex Tips Kuruskan Badan Tanpa Olahraga Pakej Kahwin Selangor @idcc Lemonex Murah | Jasin | +60137443815 World Best Pure Tender "coconut Water" In Powder Form Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle Jus Kurus Lelaki Viral|ubi Jaga|tenaga|sihat|lulus Kkm Secret Correa Johor Ubatjantung.com | Herba Sakit Jantung | 60139809972 Berkenaan Wasiat Hibah Lemonex Malaysia Price Terkini Order Mengintai Aku Di Neraka Jual Kasut Murah Online 0189884565 Muar Johor Puncak Bestari,cendana | Aida Aspire Properties Jus Kurus Lentik Dara|johor Bahru|selamat|kkm Approved Ubat Rawatan Kencing Manis Pelbagai Jenis Pokok Pasar Tani Melawati 0162588985 Iklan Ke 1st Page Google Pakej Kahwin Oh Pembersihan & Rawatan Ac Duct Pendingin Udara Di Malaysia 3 Ubat Kurus Paling Berkesan 2017 7 Steps To Learn How To Play Piano I Piano Online House For Sale Ukay Perdana Ampang Minum Lemonex Murah Mudah Dan Selamat Anzac Stile Viral Shoes For Sale Lemonex Advance Kuruskan Badan Dalam Sebulan Lemonex Advance Tip Kuruskan Badan Di Gym Losyen Kurus Viral|effenzee Myracle|cepat Kurus Bisnesjaya Road To Millionaire Oleh Tm Dato Jah | 0192784775 Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek| 0196663966 Mainan Tanah Liat Murah Pulsa Aroma Syed Bau Perfume Aroma 0132620681 Buat Duit Dengan Menulis Rosenany Food Tempahan "pembekal" "jus Minuman" & "jelly Buah" Di Pasaran Malaysia Tips Mudah Memulakan Perniagaan Online Lemonex Petua Kuruskan Badan Kevin Zahri Penawar Untuk Susah Tidur Malam I 01124205867 Klang Kabinet Dapur Cara Memutihkan Muka Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Kereta Avanza Untuk Disewa | 013 612 6060 Mega House Renovation Jual Balat Kota Marudu Sabah Pokok Bunga Untuk Dijual | Pasar Tani Taman Melawati Testimoni Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Sihat +601111983461 Foundation Evorich Pmf Pakej Perkahwinan Murah | 0172578101 Soloco - Obat Tradisional Untuk Lemah Tenaga Batin Cuci Darah Paling Berkesan Kamunting | 016 536 4237 Bengkung Zap Mak Kuntum Shah Alam Gam Arab Johor | Viscera  Lemonex - Cara Nak Cepat Kurus Dengan Herbalife Aloe Vera Price Offer Pakej Ruang Nikah 0169037483 Cara Minum Lemonex Advance Soloco Online - Ubat Kuat Lelaki Yang Selamat Serimama Bengkung Berzip Shah Alam Improve Microcirculation, Pembersih Salur Darah | 0192029972 Kegunaan Narinar "flutherapy" | Selsema Bayi Berpanjangan Mohsi Diamond Collagen Drink Cara Menangkap Lipas Dan Cicak Dalam Rumah Dan Kereta Lemonex Tiruan Dan Original Di Johor Bahru | +60137443815 Testimoni Secret Correa | +6019-6638126 Perkhimatan Sewa Khemah Murah Full Hiasan Atau Kosong Johor Meeracle Gemstone Serum Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Dengan Halia Oxy Bubble Penyeri Wajah | Azian Beauty Shop Kasut Adidas Merah Hitam For Sale My Kedah Barang Antik Dan Mistik -0175357574 Lemonex Advance - Petua Kuruskan Badan Cara Tradisional Tropicana Indah, Kota Damansara, Selangor 2sty Supplement Ibu Hamil Cuci Longkang Kasi Power | Ubatjantung.com | 0192029972 Internet Marketing Adsense Biskut Kuih Raya Terkini 2018 Coklat Chip Kenapa Perlu Ada Takaful I Income Protection Door Gift Bajet Murah Farila Doorgift Punca Sakit Jantung Angin Ahmar I 0163299137

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular