id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Pakej Kahwin Dewan/hall/ballroom Wedding 0172578101

Pakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding 0172578101 ~ Price : MYR 0


109 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 08-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding 0172578101


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding 0172578101

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101 Pakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding Package

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101 Pakej Kahwin Dewan/Hall/Ballroom Wedding Package

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION

 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES

 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK

 2. UDANG BERHIAS

 3. BUAHAN

 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR0

53 clicks

Kursus "20 Mata Ccd Cidb" 24

MYR0

13 clicks

Dahlia Seksyen U12 Shah Alam

MYR0

107 clicks

Suzieshine Skin Solution | Sifu Google Id4u

MYR0.00

93 clicks

Produk Kesihatan Lelaki Yang Selamat Soloco Chocolate Candy

MYR30

77 clicks

Antibiotik Nano Silver 0172578101

MYR139

83 clicks

Lemonex Ubat Kuruskan Berat Badan Online

MYR0

13 clicks

Pakej Perkahwinan Dan Dewan Lengkap Kl

MYR0

127 clicks

Anugerah Herbs | Tasly | Selangor

MYR90

43 clicks

Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461

MYR250000

26 clicks

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Sungai Pas

MYR180

311 clicks

Tasly Wild Ginseng Penawar Altenatif Kanser | 016 3299 137

Sponsored Links

Tag Cloud

Kebun Bandar Jual Pasu Bunga Pelamin Alami Residensi Address Olive Puncak Alam For Sale: 2 Storey Hillpark Agen Lentik Dara|jus Kurus Viral|cantik|glowing|mantap|ketat Belajar Menjual Secara Online | Bandau Online Ubat Kurus Paling Berkesan Dan Murah Mining Di Rumah Sahaja Harga Sewa Kereta Myvi Sebulan | 019 782 0707 Pakej Kahwin Idcc Shah Alam 01110089708 Leena Property Pangsapuri Penaga Mas Men Power Booster Oil L 0195125262 Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat Dropshipagent Yamaha 88-key Digital Piano (p115 B) I Digital Piano Apakah Income Protection Dan Hibah I Liyana Takaful Cellmaxx Power Buy Online Resepi Biskut Raya Bergambar Bidara Syifa Yang Termurah Di Pasaran Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Kevin Zahri Abangj Lexee Tuala Wanita | 0135404900 Lemonex Original Losyen Kurus Sejuk Offer|effenzee Myracle+601111983461 Sos Lada Hitam Untuk Ibu Mengandung Lemonex Online Halal Untuk Diminum Lemonex Tips Kuruskan Badan Paling Berkesan Order Biskut Kuih Raya Mum Cookies Sewa Khemah Kahwin Di Johor Bahru Beli Atau Jual Rumah Shah Alam Lemonex Tips Kuruskan Badan Tanpa Olahraga Berpantang Dengan Mudah Menggunakan Set Nr Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Evolusi Bisnes Online Sabah Colour Guide-sandakan | 60139809972 Cleaning Service Dubai Kaart Dropship Diperlukan|produk Viral|kurus|+601111983461 Sabun Kesihatan Umz Blooms +60183540018 Mesin Soft Aiskrim Paling Murah Kuala Lumpur | 0196025642 Harga Lemonex Kelebihan Lemonex | +60137443815 Produk Supplement Wanita Exchange Your Purchase Point For Cash Kkm Effenzee Myracle Ubat Kencing Manis No.1 Putrajaya Emas Public Gold Tiada Gst Beli Bungalow | +60186697338 Kambing Golek Changlun Herba Penawar Sakit Jantung Terbukti Berkesan I Facebook Effenzee Myracle +601111983461 Biskut Raya Coklat Cip Jam Azan Dan Waktu Solat Terlaris Dan Terkini Malaysia 3 Antimicrobial Treatment Services For Buildings Malaysia 7 Sabun Nurraysa Berkesan | Kelantan Sutera Hand & Body Lotion Best Lemonex Advance Petua Nak Kuruskan Badan Selepas Bersalin Terbukti Baik Untuk Kesihatan Dalaman Wanita Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Hasil Pertanian Halia Untuk Di Jual 0105428584 Abcd | Delaman Pakej Kawin | Http://delaman.com.my/offer/ Vitamin C Asli Drproduct Rumah Flat Untuk Di Jual Pasar Besar Sg. Buloh Resepi Biskut Raya Terbaru Academic Google Id4u | Malaysia - 01113739991 Testimonial – Gum Arabic Mengidap Penyakit Buah Pinggang Ubat Sakit Lutut Orang Tua Resepi Biskut Raya 2018 Servis "masalah Kulat Dan Fungus" Bangunan & Hospital 11 Rawat Sakit Saraf Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Dengan Halia Art Classes For Childreni68176157 Testimoni Berry Jaga +601111983461 Rent Car Di Subang | 0136126060 Testimoni Lemonex Brunei | +60137443815 Pembekal Daun Ulam Raja Kering Soloco - Coklat Untuk Lelaki Gagah Melaka Jam Tangan Dengan Fitur Arah Kiblat Resepi Biskut Raya Bergambar Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Beli Online Iphone Alat Kuruskan Badan Pakej Catering 0169037483 Bangi Produk Kurus Tanpa Lapar|selamat|lulus Kkm|effenzee Myracle Lentik Dara|stokis Agen Dropship Diperlukan|+601111983461 Plan Pesaraan Promosi Mei | Lemonex Nextre Hermonex Soloco Chocolate Supplement For Men Ubat Kuat Soloco Online Power Bank Jump Start Kereta Kesan Pink Lady Aroma Syed Pati Perfume Segar 0132620681 Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Yang Terbaik Van Untuk Disewa Murah | 013 612 6060 Cellmaxx | Http://www.cellmaxxrosemekar.com/ Bisnes Cenderahati 4 Video,3 Bonus, Lubuk Pembekal, Fb Pembekal Minyak Wangi Original Versys 650c Masih Tip Top "pure Tender" "coconut Water" Drink In Powder Forms Rumah Untuk Dijual Shah Alam Ubat Tahan Lama Yang Terbaik I +60137443815 Herba Sakit Jantung Terbukti Berkesan I 0192029972 Kambing Golek Bertam Pokok Limau Sankrit Dijual Klang Mhma Kebun Bandar 2 X Collagen Plus Vit E Whitening Beauty Soap Creating Video Products For Clickbank Cuci Darah Hilangkan Kebas Tangan I 0139809972 Proton Exora Malaysia Rental Subang | 013 612 6060 Rumah Untuk Dijual Area Shah Alam Produk Merawat Kanser | Azian Beauty Shop Dsq Photography Project Sewa Van Sungai Buloh | 013 612 6060 Testimoni Bengkung Berzip Shah Alam | +6019-6638126 Rahsia Persiapan Awal Untuk " Temuduga" I Rahsia Temuduga 7 Design Sampul Raya Paling Meletop 2018 Set Nr Murah Kuih Raya 2018 Perkhidmatan Bekalan Pokok Untuk Landscaping Testimoni Lemonex Jamu Kak Jaa Cuci Ducting Aircond Bangunan Dan Hospital Di Malaysia 8 Carboflex Adave-pembakar Lemak No1- Pengedar Sah S00100 Kuruskan Badan Dengan Cepat Di Trengganu | +60137443815 Sabun Dar Key Ubat Gout - Hasil Yang Asli Peluang Kerja Part Time Di Takaful Ikhlas I Hibah Takaful Supermom Bestseller "i Choco" Sabun Darkey Murah Semua Dalam Satu Pakej Perkahwinan Ebook Dropship 1 Klik Button Effenzee Myracle +601111983461 Lembu Untuk Dijual Petua Hilangkan Selsema Bayi - Shop Online Buy Online 1 Lemonex - Petua Kuruskan Badan Dengan Cepat Medic Gard Antibiotik Nano Silver Fbs Copy Trade Wedding Night Package 0183540018 Soloco Online - Ubat Kuat Lelaki Yang Selamat Tujuan Hibah Dan Wakaf Dalam Konteks Takaful Ikhlas Lemonex - Ubat Kurus Paling Berkesan Di Malaysia 24hr Personal Bodyguard Apps In Malaysia Cpassist Cara Minum Kopi Nextre Rental Estima Murah | 013 612 6060 Children Beginner Art Classi68176157 Kurus Cepat Dengan Lemonex | +60137443815 Residensi Alami Herba "sakit Jantung" Tanpa Kesan Sampingan I 0163299147 Lemonex - Ubat Untuk Kurus Dengan Cepat I +60137443815 Residensi Alami Infinity War | Hadi Fayyadh Iklan Murah Peniaga Online 2017 I 013 980 9972

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular