id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored LinksEvent Wedding Pakej Kahwin 0172578101

Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 ~ Price : MYR 0


107 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam SelangorEvent Wedding Pakej Kahwin 0172578101


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR100

717 clicks

Nak Cari Duit Lebih

MYR0.00

20 clicks

Pink Lady Cara Makan Di Johor | +60137443815

MYR1

61 clicks

Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681

MYR0

92 clicks

Losyen Kurus|effenzee Myracle|+601111983461

MYR175

401 clicks

Herba Cuci Salur Jantung Cuci Salur Darah Cuci Salur Kencing

MYR15

689 clicks

Sports Strapping Tape

MYR469000

34 clicks

Rumah Untuk Dijual Shah Alam

MYR1

82 clicks

Resepi Biskut Raya Terbaru

MYR900

94 clicks

Salam Semua, Harga Minyak Minggu Ini Masih Tidak Turun Turun

MYR500000

23 clicks

Karya Residensi Pkns

MYR168000

133 clicks

Skim Rumah Mampu Milik|beli Rumah Zero Deposit|tanpa Deposit

Sponsored Links

Tag Cloud

Stesen Minyak Untuk Dijual 2018 Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Sewa Khemah Murah I +60137443815 Cara Minum Lemonex Ubi Manis / Keledak Untuk Order Spaghetti Sos Lada Hitam Cara Makan Lemonex Nike Pink And Grey For Sale 0145407439 Pahang Iphone Apple Malaysia Price Buat Duit Dengan Stevia Rcc Minuman Untuk Kecutkan Fibroid I 60126764118 One Stop Cleaning Supplies In Dubai +971 55 995 4313 Alami Residensi Shah Alam Cara Bakar Lemak Dengan Cepat I 60126764118 Spray Hilangkan Kotoran Degil Clean Sprayz +601111983461 Tak Tahan Lama Ubi Jaga Ubat Kurus Tenaga Lelaki +601111983461 Kurangkan Garis Garis Halus Surgery Va Skincare Hair Serums Cara Menghilangkan Jerawat Aktif Kursus  Pemasaran Online Pahang Ubat Kurus Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Pembekal Bunga Kantan Segar Supplimen Tambahan Untuk Wanita Yang Nak Cantik Pink Lady Body Perfection Besarkan Payudara Paling Berkesan Crypto Mining Farm Malaysia Indonesia Singapura Brunei Kelebihan Hibah Dalam Takaful Alami Residensi Shah Alam Address Aia Public Takaful - Abdul Halim Bin Othman Types Of Low Calorie Sweeteners I 6596312436 Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Semasa Pantang Serum Muka Untuk Kulit Sensitif I 60126764118 Fbads Mahal Bhai ! | 0132660269 Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Kereta Sewa Mpv Exora Subang | 0136126060 Anak Lelah Dah Boleh Pergi Swimming | Tasneem Naturel Firmax3 Malaysia Price Alami Residensi Shah Alam Address Tips Buncit Kurus Kkm I Halal Jakim Effenzee +60132261705 Residensi Alami Lemonex Untuk Gastrik Condos For Sale Malaysia Country Ubat Gout Kaki* Muslim Product Tanpa Bahan Terlarang 100% Gtex Berkesan Kilat Kereta Kusam Cod Selangor | 0145447118 Ubat Merawat Masalah Kemandulan Dan Menopouse Ubat Sapu Selepas Bersalin +60126731910 Kulit Lebih Anjal & Tegang - Oxybubble Rawatan-lemah-tenaga-batin Membantu Melambatkan Kesan Menopause Cara Peniaga Buat Iklan Murah 1st Page Google I 016 3299137 Testimoni Pink Lady Pahang Lemonex Advance - Petua Kuruskan Badan Dan Kempiskan Perut Tips Hilang Diabetes Lentik Dara|+601111983461 Sabun Collagen Nurraysa Beauty | Kedah Tafsir Ibnu Katsir 30 Juzuk Produk Bersihkan Usus +60126731910 Teh Tarik Larrich Halal Jakim | Subang Jaya Myracle Lotion Effenzee Shah Alam Alami Residensi Shah Alam Address Chungho Malaysia Water Purifier New 2019 - 01136739208 Resepi Biskut Raya Bergambar Cuci Salur Darah Salur Jantung Salur Kencing Buah Pinggang Peluang Kerjaya Ejen Di Takaful Ikhlas I Liyana Hasim Investment Terbaik Di Malaysia 2017 I 0163299137 Bandingkan Harga Pink Lady Mujarab Sarawak Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Lemonex Original Di Permas Jaya Bjaga|cuci Usus|tenaga|kuat|lulus Kkm|selamat|+601111983461 Produk Lelaki Terbaik - Soloco Chocolate 2018 Cuci Longkang Kasi Power | Ubatjantung.com | 60192029972 My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Ubat Kurus Viral I +60126731910 Pink Lady Body Perfection | Produk Hebat Untuk Wanita Pahang Produk Kurus Badan Amway Vs Effenzee I +60126731910 Lemonex Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|zero Deposit Residensi Alami Micinoor Online Kemaman, Terengganu, Malaysia Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Testimoni Effenzee Myracle +601111983461 Ubat Kencing Manis Murah Kuala Krai Deina Jus | 0176471484 Va Skincare 0172805491 Mudah Kurus Gum Arabic Sihat Badan Buy Online 0189085404 Pendapatan 5 Angka Dengan Shopee Dapatkan Segera Ubat Sakit Belakang I +60137443815 Pakej Kawin Pink Lady Body Perfection Murah Original | Harga Murah Perbelanjaan Menjana Pendapatan Dengan Mypay2u Pakej Kahwin Putrajaya At Night Soloco Chocolate Mengurangkan Risiko Penyakit Kardiovaskular Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Menggunakan Madu Ubat Tradisional Mati Pucuk Online I +60137443815 Perkhidmatan Rawatan Anti Kulat Dan Mikrooranisma 3 Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Port Klang Cruise To Kuala Lumpur Ubat Kurus Mujarab Lulus Kkm Cod Melaka I +60126731910 Lemonex Petua Orang Dulu Untuk Kuruskan Badan Mtissh Enterprise Sabun Nurraysa Murah Jimat Sabah Min Kaffe Plus Garlic (1set) Area Kota Bharu Nasal Aspirator Mommyhana Shah Alam Karya Residensi Kota Raja Pembekal "miang Kham" Shah Alam "terbaik" Di Malaysia 15 Pakej Catering 0169037483 Felda Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Brownies Kedut Nutella Sedap Pembekal Tinted Rumah Damansara I 60166581568 Jus Lentik Dara|berkesan|cepat|selamat|lulus Kkm|sihat Lemah Syahwat Buy Beli Online Here - Medical Card - Kad Perubatan Resepi Biskut Raya 2018 Cuci Usus Detoks Effenzee Myracle +601111983461 Min Cha Milk Tea Buy Anti Ageing Juice Online I Syima 60196025642 Jual Pokok Bunga Melur | Mhma Kebun Bandar Ratu Glow Foundation Berbaloi Dipakai Mac Makeup Kit Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Beli Condo For Sale Lemonex Malaysia Halal Serum Muka Yang Bagus I 60126764118 Pink Lady Body Perfection Side Effects Alami Residensi Address Cara Peniaga Buat Iklan Murah 1st Page Google I 016 3299137 Bengkung Express Harga 0179718976 Ubat Kurus Berkesan Lulus Kkm I +60126731910 Ideal Convention Center, Shah Alam Pakej Malay Wedding Ubi Jaga 360 Bjaga +601111983461 Dxn Kota Marudu Justinah 0149582843 Buy My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 | Taiping Apartment For Sale Certified "robotic Cleaning" For Building Ac Duct System Libido Booster For Men Soloco Chocolate Candy Lemonex - Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Shah Alam Mainan Tanah Liat Play Doh Dresses Kismis & Doa Pink Lady Body Perfection | Produk Hebat Untuk Wanita Beauty Soap Umz Blooms 5 Ratu "mesin Soft Ice Cream Mini Klang " | 0196025642 | Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Bathroom Warehouse Catalogue|67430250 Low Cost Flat Cancer And Tumour Protective I 60126764118 Untuk Di Jual Tanah Beserta Rumah Di Kg Melayu Subang U6 Krim Muka Terbaik Untuk Jeragat Ubat Kulit Jerawat Purevita Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak Dan Jeragat Bekam 0149758033

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular