id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 ~ Price : MYR 0


79 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam SelangorEvent Wedding Pakej Kahwin 0172578101


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR001

139 clicks

Mum Cookies I Biskut Kuih Raya 2018 I Coklat Chip

MYR0

169 clicks

Menerima Tempahan Kabinet Dapur 0173297734

MYR0

37 clicks

"kursus Cidb" 20 Mata Ccd (2hari) 3

MYR1

38 clicks

Resepi Biskut Raya 2018

MYR91

504 clicks

Kebaikan Kopi Mineral Dan Garlic By Cik Linda

MYR0

610 clicks

Extraordinary Wood And Metal Gates

MYR0

84 clicks

Tempahan Kabinet Dapur Selangor 0173297734

MYR139

99 clicks

Lemonex Supplement Kurus Di Port Dickson | +60137443815

MYR580000

135 clicks

Banglo Bukit Beruntung Untuk Di Jual 0182510064

MYR000

554 clicks

Rock Jam 561 61-key Digital Piano Desk

MYR180

244 clicks

Tips Hubungan Suami Isteri Bahagia

Sponsored Links

Tag Cloud

Agen Jus Lentik Dara|kurus|ketat|rapat|cantik|padu|sihat Jus Lentik Dara|kurus|ketat|rapat|cantik|padu|sihat|johor Cordyceps Sinensis @ Natural Viagra | Dcc | 60139809972 Cuci Longkang Kasi Power | Ubatjantung.com | 0192029972 Mtissh Enterprise Produk Kecantikan Wanita Muslimah Tereganu Bayi Demam? Losyen Kurus Sejuk Kolagen|ajaib|selulit|effenzee Myracle Bukti Hasil Bisnes Ebay Pin Shawl Online Renew Roadtax Cepat Amber Bungalows For Sale Beli Hasil Pertanian Kunyit Lemonex Petua Orang Dulu Untuk Kuruskan Badan Program Usahawan Berjaya 2018 | 019.278.4775 Petua Lemonex Kuruskan Badan Untuk Ibu Menyusu Soloco - Boost Male Libido Apa Itu Takaful I Takaful Ikhlas I 0192625146 Testimoni Losyen Kurus Sejuk Secret Correa | Perut Selulit Chungho Water Purifier New 2019 Dijual Sri Putra Apartment Taman Sri Putra Sg Buloh Selangor Nurraysa Vit C + Vit E + Gluta Plus Selangor |0196025642 Cara Melancarkan Pembuluh Darah Yang Tersumbat Mesin Team Seahawk Metallite Bungalow House : Laman Permai , Seksyen U5, Subang Bestari Lemonex Advance Review Pembersihan & Rawatan Masalah Bakteria, Kulat & Fungus 20 Lemonex Melaka Nona Roguy Minyak Herbanika Photography Pakej Kahwin Orang Cendana Puncak Bestari Menyamankan Badan Bayi "narinar" Flutherapy Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Ubi Jaga|detoks|ubat Kurus Lelaki|+601111983461 Va Skincare Oxy Bubble Lemonex Feedback Di Selangor Ubi Jaga Jus Power Lelaki|lulus Kkm|wa:+601127870461 Kota Kinabalu Grab Car Bekal "air Filters" Air Condition, "clean Room" Malaysia 2 Jual Pokok Bunga Kemboja Kacukan 0162588985 Klang Selangor Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Resepi Biskut Raya 2018 Fbads Mahal Bhai ! | 0132660269 Lemonex - Ubat Paling Cepat Untuk Kurus Avoid Artherosclerosis & Cardiovascular Desease +60192029972 Buy Shampoo Santan Here | 0134954585 | Taiping Laman Jasmin Kampung Lombong Beli Afamaxx Cellmaxx Di Selangor Kasturi Kijang Taiping | 0127319821 Lemonex Advance Original Soloco Candy Online Malaysia Dewan Pakej Perkahwinan Lengkap Shah Alam Sewa Khemah Kanopi Berkualiti Murah Di Saleng I +60137443815 Ubat Jantung Tersumbat Bangi Serdang I 019 666 3966 B-jaga|cuci Usus|lelaki|lulus Kkm|selamat|+601111983461 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Rumah Untuk Dijual Shah Alam Harga~ "nurraysa" Moisturizing Set | N9 | 0196025642 Soloco Candy Area Melaka Cara Hilangkan Jeragat Qurban Aqiqah Di Kemboja Buy Kitchen Sink|67430250 Secret Correa Johor Id4u Pool Jana Income | Join Us On9ads.com | 60139809972 Cara Lemonex Kuruskan Badan Gemuk Air Seo Id4u Platform Iklan Murah Lemonex - Ubat Kurus Yang Selamat Dan Berkesan Herbal Tea Tanamera | Postnatal | Confinement Losyen Kurus Sejuk Viral Effenzee Myracle|+601111983461 Pakar Buat Kabinet Dapur Selangor I Junaida 0124995245 Jtx 1000 | Pengedar | Jual | Perlis | 0162028456 Aura Mawar Haq Mtg- Pendinding & Penawar Sihir I 01124205867 Vit Blossom C By Akma Abdullah Oxy Bubble Va Skincare | Skin Care Kulit Kusam Buy Beli Online Here - Aia Takaful Insurance Episor Ubat Haid Tidak Teratur Murah Johor Resepi Biskut Raya 2018 Ubat Cuci Darah Sihat Jantung| Ubatjantung.com | 0192029972 Lemonex Ubat Kurus Elken Beli Kuih Raya 2018 It Catering & Wedding Planner Sakit Lutut Byuharrum Perfume Wedding Venues & Halls Wedding Reception At Idcc Section 15 Lemonex Original 2017 Di Johor | +60137443815 Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Produk Kecantikan Wanita Muslimah | Pahang Pomade Buy Hair Products Cuci Salur Darah | Kuatkan Jantung | 601123124351 For Sale Bukit Kuda Apartment Jalan Perak Klang Tasly Danshen Plus Cuci Salur Darah I Home Page Hibah Takaful I Kerja Part Time Perunding Takaful Ikhlas Beli Sabun Dar Key Episor-ubat Sakit Lutut Tradisional 2017 Freebie Page Software Agen Penapis Air Cuckoo Daftar Kelas Worshop Ebay Lemonex Advance Petua Orang Kampung Kuruskan Badan Sewa Khemah & Kanopi Berkualiti & Murah Di Kluang Lemonex Original Cara Pemakaian Pomade Testimoni Effenzee Myracle Ayat Al Quran Pelindung Dari Gangguan Syaitan I Pendinding Lemonex Info Cara Mengatasi Nyeri Dada Beli Pencuci Salur Darah Beli Nak Cari Pengedar Ubat Kuat Superking Perencah Asam Pedas Melaka - Cepat & Senang Dimasak Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Cendana features 2storey Terrace Home Aida Aspire Propertie Penapis Udara Cuckoo Vs Coway Favorwatch Is The Best Solution "produk" Skincare Untuk Kulit Kusam Beli Hasil Pertanian Padi Soloco Chocolate - Ubat Kuat Lelaki Di Perlis | +60137443815 Dr Zuraidi Dr Serbuk Membuat Jelly Air Kelapa Muda Asli Kudrat Malaysia V5 Pembekal "madu Kelulut Asli" Terbaik Di Malaysia 5 Kereta Mewah For Rent Malaysia | 013 612 6060 Lemonex Petua Kuruskan Badan Dan Perut Buncit Rawat 3 Beradik Cara Herba The "first" "fruit Jelly Drink" Supplier For Malaysia 6 Apartment For Sale At Ukay Perdana Ampang 0182510064 Magic Lipstick Johor Herba Cuci Darah Utk Jantung | Ubatjantung.com | 60192029972 Jam Azan Dan Waktu Solat Di Pasaran Malaysia 5 Cara Untuk Kurus Dalam Masa 14 Hari Lemontab Testimoni Supliment Kurus Cuci Ducting Aircond Bangunan Dan Hospital Di Malaysia 2 Cara Minum Lemonex Yang Betul Secondhand 7 128gb Rosegold Petaling Jaya I 0196025642 Taxi Sandakan Airport Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Kuala Krai 10 World Best Pure Tender "coconut Water" In Powder Form Ubat Sakit Jantung Melaluca Produk Kurus Lemonex Ysv Herba Sakit Jantung Terbukti Berkesan I 0192029972 Lemonex Bahaya Powder Form In Kg Packing Pure Fresh Coconut Water Supplier4 Sewa Dulang Hantaran Murah Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Shower Set Singapore|67430250 Stress Pembunuh Nombor 1 Dunia | 01118729370 Lemonex - Ubat Kurus Luar Biasa Di Tampines +60137443815 Pakej Kahwin 2017 | Dewan Kahwin | Delaman Gtex Coating Mudah Dan Jimat Kilat Kereta Cod Cheras | 01454 Produk Kurus Lemonex Izeara Cod Kambing Perap Mutiara Gombak Ubatjantung.com | Herba Komplikasi Diabetes | 60139809972 Rumah Flat Untuk Di Jual Banks: Maybank, Cimb, Bsn, Rhb Ubat Sakit Lutut Yang Paling Mujarab

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular