id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links





Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Pomade Hair Product Uppercut Deluxe

Pomade Hair Product Uppercut Deluxe ~ Price : MYR 35


596 clicks
Advertiser ID : Shamila Event Management
Contact No : 60134425951
Ads Category : Beauty & Personal Care
Update : 07-08-2017
Follow Us :
Location : Kota Damansara Petaling Jaya Selangor Malaysia




Description :

Pomade Hair Product Uppercut Deluxe

Apa itu pomade?Pomade Hair Product Uppercut Deluxe

Pomade adalah sejenis minyak rambut yang diperbuat daripada zat minyak atau lilin yang digunakan untuk pengayaan rambut. Pomade membuat rambut kamu lebih licin dan kilat. Nampak seperti basah tetapi tidak. Ia memberi ketahanan kepada rambut ketika kamu mengayakan style rambut kamu itu.

Kalau kamu nak tahu, pomade zaman sekarang berbeza dengan Pomade zaman dulu. Dulu gunakan lemak beruang atau khinzir sebagai bahan asas. Pada zaman sekarang mereka menggunakan Lanolin, Beeswax dan Petroleum Jelly. Pomade terkenal di kalangan lelaki kerana dapat membuat rambut menjadi keras!

Kita boleh lihat pelbagai jenama pomade yang sedia ada ketika ini. Siap ada perisa buah-buahan lagi. Seperti kita tahu, pomade kini dijual dengan harga yang agak tinggi (mahal jugak sebenarnya) tetapi kamu harus tahu juga kelebihannya.

Kelebihan

1. Membuat rambut seperti baru lepas mandi (kira nampak fresh la bila orang tengok tu).

2. Membuat rambut duduk dalam keadaan rapi dan tidak mudah di tiup angin.

3. Mudah untuk kamu mengayakan rambut mengikut cita rasa kamu sendiri. Dulu sebelum Pomade di perkenalkan susah betul nak keraskan rambut. Ada yang pakai banyak sampai nak habis gel tu. Haha tetapi sekarang tak perlu lagi. Pomade-kan ada!

Tips dan Cara Memakai Pomade

Tergantung dari jenis pomade dan jenis rambut Anda, cara menggunakan pomade memainkan peran utama dari hasil akhir gaya rambut pomade Anda. Beberapa tips dan cara menggunakan pomade yang dapat membantu mendapatkan hasil tatanan rambut terbaik.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Basah

Beberapa jenis pomade rambut bekerja lebih baik ketika rambut dalam keadaan basah, seperti pomade original, strong pomade atau shine pomade yang memberikan hasil kilap. Seperti Layrite Pomade Original, Super Hold dan Super Shine. Namun perhatikan agar rambut tidak terlalu basah namun cukup dalam keadaan lembab, karena rambut yang basah akan memerlukan pomade yang lebih banyak. Sementara rambut yang lembab hanya memakai sedikit pomade serta dapat menghasilkan gaya rambut yang halus dan lebih licin.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Kering

Pomade jenis apapun bisa Anda gunakan pada rambut kering dan penggunaannya lebih mudah dibandingkan pada rambut lembab.

Tentu saja menggunakan pomade saat rambut kering memberikan tekstur yang berbeda, tatanan rambut Anda akan terlihat lebih terpisah dan bertekstur. Gunakan jari tangan untuk menyisir rambut beberapa kali hingga mendapatkan gaya rambut yang Anda inginkan.

Exclusive By Sharman 

#najihaonline



Pomade Hair Product Uppercut Deluxe


Keywords Tags:




Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR 150

83 clicks

Serum Muka Untuk Kulit Berminyak I 60126764118

MYR 001

104 clicks

Refer Your Friends To Join Vase And Earn Rm1

MYR 160

63 clicks

Produk Hilangkan Jeragat

MYR 150

65 clicks

Serum Muka Yang Bagus I 60126764118

MYR 0

85 clicks

Kereta Sewa Mpv Damansara | 013 612 6060

MYR 0

146 clicks

Pembekal "air Filter" Terbaik Di Pasaran Malaysia 1

MYR 130

82 clicks

Health Juice Drink For Diabetic , High Blood & Cholesterol 8

MYR 000

752 clicks

Rock Jam 561 61-key Digital Piano Ringway

MYR 0

34 clicks

Jtx | Setapak | 0162028456

MYR 0.00

93 clicks

Pink Lady Body Perfection Online Pinklady2u

MYR 139

634 clicks

Enot Kurus Makan Apa

Sponsored Links

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement



Most Popular