id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links



Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Najiha Online | Pomade vibes

Najiha Online | Pomade Vibes ~ Price : MYR 35


586 clicks
Advertiser ID : Hisham
Contact No : 60183540018
Ads Category : Beauty & Personal Care
Update : 07-08-2017
Follow Us :
Location : Kota Damansara Petaling Jaya Selangor Malaysia




Description :

Najiha Online | Pomade Vibes

Apa itu pomade?Najiha Online | Pomade Vibes

Pomade adalah sejenis minyak rambut yang diperbuat daripada zat minyak atau lilin yang digunakan untuk pengayaan rambut. Pomade membuat rambut kamu lebih licin dan kilat. Nampak seperti basah tetapi tidak. Ia memberi ketahanan kepada rambut ketika kamu mengayakan style rambut kamu itu.

Kalau kamu nak tahu, pomade zaman sekarang berbeza dengan Pomade zaman dulu. Dulu gunakan lemak beruang atau khinzir sebagai bahan asas. Pada zaman sekarang mereka menggunakan Lanolin, Beeswax dan Petroleum Jelly. Pomade terkenal di kalangan lelaki kerana dapat membuat rambut menjadi keras!

Kita boleh lihat pelbagai jenama pomade yang sedia ada ketika ini. Siap ada perisa buah-buahan lagi. Seperti kita tahu, pomade kini dijual dengan harga yang agak tinggi (mahal jugak sebenarnya) tetapi kamu harus tahu juga kelebihannya.

Kelebihan

1. Membuat rambut seperti baru lepas mandi (kira nampak fresh la bila orang tengok tu).

2. Membuat rambut duduk dalam keadaan rapi dan tidak mudah di tiup angin.

3. Mudah untuk kamu mengayakan rambut mengikut cita rasa kamu sendiri. Dulu sebelum Pomade di perkenalkan susah betul nak keraskan rambut. Ada yang pakai banyak sampai nak habis gel tu. Haha tetapi sekarang tak perlu lagi. Pomade-kan ada!

Tips dan Cara Memakai Pomade

Tergantung dari jenis pomade dan jenis rambut Anda, cara menggunakan pomade memainkan peran utama dari hasil akhir gaya rambut pomade Anda. Beberapa tips dan cara menggunakan pomade yang dapat membantu mendapatkan hasil tatanan rambut terbaik.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Basah

Beberapa jenis pomade rambut bekerja lebih baik ketika rambut dalam keadaan basah, seperti pomade original, strong pomade atau shine pomade yang memberikan hasil kilap. Seperti Layrite Pomade Original, Super Hold dan Super Shine. Namun perhatikan agar rambut tidak terlalu basah namun cukup dalam keadaan lembab, karena rambut yang basah akan memerlukan pomade yang lebih banyak. Sementara rambut yang lembab hanya memakai sedikit pomade serta dapat menghasilkan gaya rambut yang halus dan lebih licin.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Kering

Pomade jenis apapun bisa Anda gunakan pada rambut kering dan penggunaannya lebih mudah dibandingkan pada rambut lembab.

Tentu saja menggunakan pomade saat rambut kering memberikan tekstur yang berbeda, tatanan rambut Anda akan terlihat lebih terpisah dan bertekstur. Gunakan jari tangan untuk menyisir rambut beberapa kali hingga mendapatkan gaya rambut yang Anda inginkan.

Exclusive By Sharman 

#najihaonline



Najiha Online | Pomade Vibes


Keywords Tags:




Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR 35

132 clicks

Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut

MYR 99

192 clicks

Produk Kurus Viral|selamat|lulus Kkm|effenzee Myracle

MYR 10

102 clicks

Sabun Dar Key

MYR 100

29 clicks

Harga Renew Ssm 2019

MYR 500000

59 clicks

Karya Residensi Kg Jawa

MYR 00

79 clicks

Losyen Bakar Lema Kesan Cepat Effenzee Myracle +601111983461

MYR 250000

121 clicks

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan

MYR 110

422 clicks

Ubat Seimbangkan Hormon Wanita Semulajadi L 0163299147

MYR 139

283 clicks

Lemonex Feedback

MYR 0

588 clicks

Condos For Sale In Kuala Lumpur

MYR 001

25 clicks

Zul Agen Doxecream Jb I 601132199607

Sponsored Links

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement



Most Popular