id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links





Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Pomade Best Exclusive By Sharman

Pomade best Exclusive By Sharman ~ Price : MYR 35


694 clicks
Advertiser ID : Shamila Event Management
Contact No : 60134425951
Ads Category : Beauty & Personal Care
Update : 06-08-2017
Follow Us :
Location : Kota Damansara Petaling Jaya Selangor Malaysia




Description :

Pomade best Exclusive By Sharman

Apa itu pomade?Pomade best Exclusive By Sharman

Pomade adalah sejenis minyak rambut yang diperbuat daripada zat minyak atau lilin yang digunakan untuk pengayaan rambut. Pomade membuat rambut kamu lebih licin dan kilat. Nampak seperti basah tetapi tidak. Ia memberi ketahanan kepada rambut ketika kamu mengayakan style rambut kamu itu.

Kalau kamu nak tahu, pomade zaman sekarang berbeza dengan Pomade zaman dulu. Dulu gunakan lemak beruang atau khinzir sebagai bahan asas. Pada zaman sekarang mereka menggunakan Lanolin, Beeswax dan Petroleum Jelly. Pomade terkenal di kalangan lelaki kerana dapat membuat rambut menjadi keras!

Kita boleh lihat pelbagai jenama pomade yang sedia ada ketika ini. Siap ada perisa buah-buahan lagi. Seperti kita tahu, pomade kini dijual dengan harga yang agak tinggi (mahal jugak sebenarnya) tetapi kamu harus tahu juga kelebihannya.

Kelebihan

1. Membuat rambut seperti baru lepas mandi (kira nampak fresh la bila orang tengok tu).

2. Membuat rambut duduk dalam keadaan rapi dan tidak mudah di tiup angin.

3. Mudah untuk kamu mengayakan rambut mengikut cita rasa kamu sendiri. Dulu sebelum Pomade di perkenalkan susah betul nak keraskan rambut. Ada yang pakai banyak sampai nak habis gel tu. Haha tetapi sekarang tak perlu lagi. Pomade-kan ada!

Tips dan Cara Memakai Pomade

Tergantung dari jenis pomade dan jenis rambut Anda, cara menggunakan pomade memainkan peran utama dari hasil akhir gaya rambut pomade Anda. Beberapa tips dan cara menggunakan pomade yang dapat membantu mendapatkan hasil tatanan rambut terbaik.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Basah

Beberapa jenis pomade rambut bekerja lebih baik ketika rambut dalam keadaan basah, seperti pomade original, strong pomade atau shine pomade yang memberikan hasil kilap. Seperti Layrite Pomade Original, Super Hold dan Super Shine. Namun perhatikan agar rambut tidak terlalu basah namun cukup dalam keadaan lembab, karena rambut yang basah akan memerlukan pomade yang lebih banyak. Sementara rambut yang lembab hanya memakai sedikit pomade serta dapat menghasilkan gaya rambut yang halus dan lebih licin.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Kering

Pomade jenis apapun bisa Anda gunakan pada rambut kering dan penggunaannya lebih mudah dibandingkan pada rambut lembab.

Tentu saja menggunakan pomade saat rambut kering memberikan tekstur yang berbeda, tatanan rambut Anda akan terlihat lebih terpisah dan bertekstur. Gunakan jari tangan untuk menyisir rambut beberapa kali hingga mendapatkan gaya rambut yang Anda inginkan.

Exclusive By Sharman

 



Pomade best Exclusive By Sharman


Keywords Tags:




Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR 0

32 clicks

Eziclean | Sabun 3 Beradik | Setapak | 0163934422

MYR 0.00

38 clicks

Herba Terbaik Utk Tenaga Batin Lorenxo

MYR 45

58 clicks

Sembelit? Bioseed Moringa Membawa Senyuman

MYR 0.00

112 clicks

Episor-ubat Sakit Lutut Murah Online

MYR 139

299 clicks

Lemonex Petua Nak Kuruskan Badan Selepas Bersalin

MYR 170

67 clicks

Jamu Selamat Bebas Dadah I 60126764118

MYR 85

20 clicks

Ubat Berkesan Untuk Resdung

MYR 89

198 clicks

Ubat Tenaga Lelaki|ubi Jaga|lulus Kkm|+601111983461

MYR 280

1126 clicks

Pink Lady Buy Online Best | Supplement No.1 Wanita

MYR 35

1109 clicks

Sabun Organik Malaysia

MYR 001

52 clicks

Berry Jaga | Atasi Masalah Tenaga Batin Lemah 601111983461

Sponsored Links

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement



Most Popular